Tekstiä on usein mukavampi kirjoittaa, kun aiempaa samaan kirjoitukseen kirjoitettua tekstiä on enemmän näkyvillä, sillä se vähentää muistikuormitusta. Suhteellisen ainutlaatuisena ominaisuutena voi "spacious text editing"-näkymässä kirjoittaa tekstiä siten, että yhteen moniriviseen tekstikenttään mahtumaton tekstisisältö juoksutetaan (eng. text flowing) niin moneen muuhun tekstikenttään, että kaikki sisältö on kerralla silmäiltävissä ilman tekstikentän sisällön esille vierittämistä.

Kuva 1. Näkymä "spacious text editing" tarjoaa mahdollisuuden käyttää monirivisiä tekstikenttiä, joissa tekstiä juoksutetaan tekstiä kirjoittaessa automaattisesti niin moniin muihin tekstikenttiin kuin on tarpeen.

Tätä mahdollisuutta on lähes yhtä luonteva käyttää kuin esim. Wordissa, missä voi kirjoittamisen ajan pitää useita sivuja kerrallaan vierekkäin ja allekkain näkyvissä eli kursori siirtyy tekstikentästä toiseen nuoli-painikkeita käyttäen ja keskeltä kirjoitusta tekstiä kirjoittamaan aloittaen, kirjoitetut merkit työntävät luontevan automaattisesti yhteen tekstikenttään mahtumatonta tekstiä seuraaviin.

Rajoituksina ovat ainakin toistaiseksi, että kirjasimena täytyy käyttää tasalevyistä sellaista, eikä tekstissä voi olla muotoiluja tai kuvia. Tekstiä ei myösköön voi kopioida näppärästi hiirellä siten, että ottaisi kerralla kopioitavaksi useammassa kuin yhdessä tekstikentässä olevaa sisältöä. Siltikin, varsinkin yksittäisen kirjoituksen alkuvaiheilla tästä näkymästä voi olla hyötyä, keskeneräisiä mietteitä tullessa ripoteltua moniin kohtiin tekstiä, eivätkä ne mitenkään mahtuisi näkyviin, jos käytettäisiin vain yhtä tekstikenttää.

Ensimmäisen tekstikentän alakulmassa on kokosäädin, jolla voi säätää kaikkien tekstikenttien kokoa esim. sellaisiksi, että tekstikenttinä on kaksi leveää ja korkeaa sellaista vierekkäin, kolme pitkulaista vierekkäin tai pienikokokoisia tekstikenttiä ruudukkomaisesti rivitettynä. Ylimääräiset tekstikentät poistetaan automaattisesti tai jos niitä tarvitaan lisää tekstin mahduttamiseksi, niitä lisätään. Selainikkunan koon säätämisellä saadaan lisää säätömahdollisuutta sille, kuinka monta tekstikenttää voidaan mahduttaa vierekkäin. Yhdelle riville mahtumattomat aloittavat uuden rivillisen tekstikenttiä.