Unen mittaus Huawein sportikellolla on tuonut kiistämättömän tuntuisella tavalla esille sen, kuinka huono unenlaatu itselle on ollut ajanjaksolla, joka asettuu laitteen ensimmäisille käyttöpäiville.

7 h 51 min. Ensimmäinen laitteen kanssa nukuttu yö lupaili tavallaan, että ei olisi paljoa parennettavaa, että kunhan vain ajoittaisi syömisiään ja lenkkeilyyn toisin suhteessa nukkumaan käymisen aikaan, sekä pitäisi mielensä stressivapaana tjs. niin eiköhän se uni siitä paranisi. Tosin, sovellus kylläkin huomautti siitä, että syvä uni oli liian katkonaista, mikä selittänee sen, että tuntimäärällisyydestään huolimatta uni ei virkistänyt aivan riittävästi.

2 h:n pätkäunia. Jos ensimmäinen laitekokeilu unenmittauksessa osuikin yölle, jonka nukkui yhteen menoon ja lähes 8 tunnin verran, seuraavat kaksi yötä ja päivää menivät jostain syystä ihmeellisissä tunnin tai parin tunnin pätkissä. Nämä olivat kaikki jotenkin huonosti nukuttuja ja oli erikoista, että samaa jatkui kahden päivän ajan.

6 h 28 min. Lyhyissä unen pätkissä vietyttyjen päivien jälkeen oli vuorossa yöuni, jossa oli prosentuaalisesti tasaisesti jakautuneet univaiheiden osuudet (syvä uni, kevyt uni ja REM-uni), mutta unen pituus jäi ainakin tunnin vajaaksi. Tätä saattaa selittää se, että lenkkeily ajoittui melko lähelle nukkumaan käymistä. Syvä unikin on paljon vähemmän katkonaisempaa. Tästä unesta heräämistä seurasi 3 tunnin täydentävät unet, mutta tuolloin mittauslaite ei ollut laitettuna ranteeseen, koska itse ei uskonut siihen, että saisi pian uudestaan unta. Saipa sitten kuitenkin.

5 h 27 min. Seuraavana yönä unen kokonaismäärä jäi vain viiteen tuntiin, mutta se oli tavallaan tavoitteellista, jotta unirytmiä saisi korjattua hieman siihen suuntaan, että kävisi aiemmin nukkumaan. Riskinä tosin on, että päiväsaikaan elimistö on sen verran väsymyksestä kuormittunut, että se vaikuttaa seuraaviin yöunien laatuun ja uneen pääsyn mahdollisuuksiin, vaikka kuvittelee ja toivoo, että nukahtaisi aiemmin. Syvä näyttää tässä kaaviossa pilkkoutuneen moneen osaan ja REM-unen määrä on korkea.