Motivaatio, ajankohta tjm. syy voivat vaikuttaa siihen, ettei jotain kirjoittamista käy aloittamaan juuri sillä hetkellä, kun netistä jotain selaillessaan tulee huomioineeksi jotain talteen ottamisen arvoista, jolla voi olla vähintään jostain muistuttava merkitys. Tuolloin screenshot yhdessä nähdyn sivun osoitteen kanssa riittänee myöhemmän käytön alkuun saamiseen.

Screenshottien ottamiseen ja kopioimiseen yhdessä verkko-osoitteen kanssa julkaisusovelluksen instanssiin (Quick saves -kuvasäilöön) on tehty Minimum Viable Product -periaatteella Android-sovellus, joka on tarkoitettu käytettäväksi pelkästään Android-tableteilla, joissa on käyttöjärjestelmänä vähintään Android 11.

Tämä sovellus toimii vastaanottajana selaimen jako-toiminnolle, mitä kautta se saa tiedon selaimessa avoinna olevasta verkko-sivusta. Tämän tiedon perusteella se voi avata samaisen sivun kyseisessä sovelluksessa, jotta käyttäjä voi sitten otella siitä tarvitsemansa määrän screenshotteja, jotka näkyvät samassa näkymässä olevassa kuvaruudukossa. Screenshotit jäävät talteen laitteen Pictures-hakemistoon. Siirrettävät kuvat pyritään säilyttämään niin korkearesoluutioisessa laadussa kuin mahdollista, jotta niiden myöhempi mahdollinen rajaaminen jäisi mahdolliseksi.