Erästä ulkoista palvelua käyttäen netissä luettavaksi valmistellusta julkaisusovelluksen teoksesta voidaan tehdä yhdellä toimintopainikkeen klikkauksella PDF-versio, jossa on erillinen kansisivu, kaikki kirjoitusten kokoelmat omissa osioissaan kaikkine kirjoituksien tulostettavine sisältöineen ja footerissa sivunumerot osiotiedon kera. Specialpaget myös mukana, kuvat yhtä hyvin asemoituvina kuin netissäkin, fonttivalinnat tismalleen oikein ja muutenkin kelpoisan oloinen.

Tämä on toteutettu täysin eri tavalla kuin aiemmassa yritelmässä, missä ensin generoitiin TeX-tiedosto, joka sisälsi sekä tyylittelyä ja sisältöä, ja minkä perusteella PDF-tiedosto sitten luotiin. Tällaisen sijaan käytetty ulkoinen palvelu luo PDF-tiedoston samoista aineksista kuin mistä selaimet luovat nettisivut eli HTML-koodista, CSS-tyylittelystä ja JavaScript-koodista. Tärkeänä lisänä erityisesti CSS3 Page Median hyödyntäminen:

"CSS module specifies how pages are generated and laid out to hold fragmented content in a paged presentation. It adds functionality for controlling page margins, page size and orientation, and headers and footers, and extends generated content to enable page numbering and running headers / footers." (CSS Paged Media Module Level 3. W3C Working Draft, 18 October 2018.)

Monetkaan selaimet eivät ole implementoineet käyttöönsä kyseistä standardia ja juuri sen vuoksi tulostaminen suoraan selaimesta ei tarjoakaan optimaalisia tuloksia sellaisenaan, kun tarkoituksena on saada mukaan sivunumerointia ym.

PDF-version teko on kokeellinen toiminto, joka toimii hyvin A4-kokoa käytettäessä, mutta muiden kokojen osalta toteutustapa on vielä harkinnassa. Kokeelliset toiminnot saa käyttöön käyttäjäasetuksista. Tämän jälkeen toimintopainike PDF-version tekemistä varten on käytettävissä projektin hallinta -näkymässä.