Asunnon, oli se sitten kerrostaloasunto tai jokin muu, voisi ajatella voivan promotoitua kodiksi, jos a) mieli+keho voivat levätä siellä, b) siellä voi suunnitella aikomuksiaan ilman ulkopuolisten keinotekoisesti aiheuttamaa stressiä ja c) talo, jossa asunto sijaitsee, on toimivuudeltaan/käytettävyydeltään hyvälaatuinen tai vähintään kelpoisa. Jos asuntoonsa päätyminen ja siellä asuminen tuntuu "asunnon käyttämiseltä" kodissa asumisen sijaan johtuu muiden tahojen jo pitkän aikaa harrastamalta elämään vaikuttamiselta, voi lähtöolettamana pitää sitäkin, että asuntoon ja asuintaloon on kohdistettu muutosrakentamista ja asunnonkäyttöanalyysia, joilla on valmisteltu ja varmisteltu joidenkin myöhempien vaikuttamiskeinojen käytettävyyttä.
Jos heti toisena päivänä kerrostaloon muuttamisen jälkeen ylemmästä asunnosta lasketellaan vettä niin voimakkaalla paineella ja niin kauan (2 x 26 min), että sillä täyttäisi kahdeksan 150 litran akvaariota ja tällaista esiintyen useita kertoja seuraavien kolmen viikon aikana, eikö siinä jo sellaisenaan olisi kelpo esimerkki siitä, että jonkinlaista tahallista häirintää pyritään suorittamaan? Tästä voi sitten jatkaa käänteisesti päättelemistä monenlaisin kysymyksin kuten "miten on mahdollista, että pauhaavaääninen vedenlaskeminen ei häiritse ketään muita asukkaita", yhdistää tämän ihmettelyn muiden asukkaiden mm. sosioekonomiseen asemaan ja esittää sitten erilaisia spekulatiivisia kysymyksiä kuten "voisiko asukaskoostumus olla muodostettu tietynlaiseksi joitain tarkoituksia varten" ja joutua sitten havahtumaan siihen, että sehän tarkoittaisi vuokraavan tahon olevan jollain tavoin epärehellinen tai vaikutettavissa oleva.
Sovitellessaan mahdollisuuksien rakennelmia yhteen, saattaisi huomata, että ne eivät muodosta toisiinsa yhteensopimattomia mahdollisuuksien fragmentteja, vaan ne vaikuttavat käyvän loogisen hyvin yhteen, vaikka joiltakin osin riittävää selvyyttä asioista ei olisikaan muodostettavissa. Vielä. Tämä taasen tavallaan oikeuttaa spekuloimaan mitä villeimmilla mahdollisuuksilla ja pitämään todennäköisenä, että hyvinkin epäkonventionaaliset skenaariot yksilön elämään vaikuttamiseksi saattanevat olla todenpitäviä.
"Miten voikaan olla niin, että asuessaan vuosikymmeniä sitten toisella puolella Suomea, mieltä ikään kuin valmisteltiin siihen, että joku päivä tulisi asumaan juuri tietyssä kerrostalossa sen tietyssä asunnossa?"
Retrospektiivisesti ottaen onkin ollut erikoista, kuinka niin monet ihmiset muuttuivat ihmisinä ikään kuin pois hätisteleväksi, jotta tekisi valinnan tietynlaisia opintoja eri kaupunkiin suorittamaan ja kuinka niin monessa eri vuokra-asunnossa lapsikatraus on ollut jotenkin läheisesti attribuoituva (ikkunasta näkymä lastentarhan pihalle, Lastenlinna-lastensairaala tien toisella puolella, asunto entisestä lastentarhasta muutosrakennettu yms.) ja kuinka niin monen asian setviytymisen/valmistumisen suhteen jätetään niin pahasti itsekseen suoriutumaan, että niistä muodostuu vahvoja motivaattoreita tulla kriittiseksi monenlaisia yhteiskunnan toimintoja kohtaan, sekä valmistaa itse ohjelmistotekniset välineensä ainakin joidenkin asioiden selvityttämiseksi ja kuinka proxy-ihmisiksi luonnehdittavia ihmisiä on ollut ikään kuin maksettuina ihmisinä suorittamassa eri tavoin tavoitteellista häirinnällä vaikuttamista yli kymmenen vuoden aikajänteen edestä.
"Ollaanko tässä jonkinlaisia yhteiskunnan penetraatiotestaajia eli minkälaisiin toimiin ryhtyy, kun tietyin tavoin vaikuttamalla motivoidaan ja saako niillä toimillaan mitään aikaiseksi?"
Ihmisiin vaikuttamista voidaan harrastaa ja toteuttaa systemaattisesti monista eri syistä ja eri tavoin, joista jotkin ovat tulleet elämän edetessä tutuiksi kauttaaltaan ja jotkin ovat jonkinlaisia jäljelle jäävyyksiä, joihin on päädytty käytettäessä vaihtoehtoja karsivaa päättelemistä. Syinä jonkinlaiselle vaikuttamiselle, jossa voi olla useita eri vaiheita ja monenlaiseen liittyvyyksiä, voivat olla esim. silkka vaikuttamisen harjoittelu, poliittiset syyt, vaikuttamaan pyrkivien ihmisten yhteistoiminnan koettelu, koventuneet asenteet, tietoteknologia-avusteisen häirinnän automatisointi, "kun kerran aloitettu, niin eihän sitä keskenkään viitsi jättää"-syyt, häirinnän pelillistäminen, riittisyys eli jonkinlainen esivaatimus johonkin kulttiin tms. pääsemiselle, datatieteily, analytiikka, neuraaliverkkojen harjoituttaminen, antiesimerkkinä käyttäminen syrjäytymisprosessia kiihdyttämällä, kohdeyksilön mielen toiminnan opiskelu, muiden huijaaminen osallistumaan häirintään, häirintätoiminnan skaalattavuuden valmistelu, konvertoiminen asennoitumaan johonkin toisin kuin ennen ym.