Juuri tällä sekunnilla tavoitteeni on voida pitää yllä keskittyneisyyttäni/orientoisuuttani esim. ohjelmointiin, opiskeluun, työnhakuun ja viihteen käyttämiseen liittyvässä toiminnassa ilman, että joku tuntemattomaksi jäävä taho selvästikin ajoittaa haluttuun ajankohtaan häirintää, joka ilmenee laitteistojen/ohjelmistojen toiminnassa ja jonka vaikutuksia voi pahentaa synkronoidusti ajoitettu äänillä häirintä jossain fyysisesti lähellä. Oletan ajoitettavuuden perustuvan esim. joihinkin näistä: päätelaitteen näytön näkymän etäkatselu, tapahtumien rekonstruointi vastaavanlaisella laitteistolla (vain tiedot muutoksista välittyvät verkon yli), tekoälyn hyödyntäminen meneillään olevan tapahtuman arvaamisessa, väliaikatiedot (siepattavaa dataa kulkee ajoittain verkon yli) ja Windowsin event hooksit (tai muut triggerit). Tilastollisesti ottaen on ollut huomioitavissa, että kyse on myös käsitetajun haperruttamisessa, muokkaamisessa ja turmelemisessa, häirinnän kohdistuessa tietynlaisiin ajattelun hetkiin paljon enemmän kuin joihinkin muihin (vaatii toki pidemmän selityksen).
Oletan, että haluaisitte mahdollisimman tarkan tilannekuvan ja kaikenlaista muuta selvitystyössä edesauttavaa tietoa, jotta voisitte hyödyntää asiantuntijuuttanne, mutta näin ensilähestymällä tuntui sopivammalta ihan vaan tuoda esiin tavoitteeni parin häirintäesimerkin kera:
a) Eritoten haluaisin, että minun ei tarvitsisi suhtautua laitteistoihin sillä tavaa välttelevästi, että jätän jotain aloittamatta tai jatkamatta sen vuoksi, että en halua kokea ärsyyntyneisyyttä sellaisella hetkellä, kun olen jo ehtinyt päästä hyvään tekemisen vauhtiin ja saavun sitten jonkinlaisen huippukohdan tai lopetteluvaiheiden äärelle. Ei ole erityisen mukavaa eikä edes terveellistä yrittää hillitä itseään tilanteessa, jossa on juuri pelannut viimeisintä DOOM-peliä, jossa on jatkuvasti kiire ja vauhti päällä, minkä sitten keskeyttää vajaa pari sekuntia kestävä näytön pimentyminen kuten jo yli sata kertaa aiemminkin sellaisissa tilanteissa (netin selailu, kirjoittaminen tekstinkäsittelyohjelmassa, soitettujen musiikkikappaleiden nimikkeet ym.), joita on aluksi yhdistänyt ikäänkuin esittelytarkoituksissa jonkinlainen sanaperheellisyys (rush, kill, speed, darkness, horror ym.), mutta jota on sittemmin alkanut esiintyä myös esim. viilatessa CV:tä tai kirjoittaessa työhakemuksia. Tätä tapahtuu sekä ennen koko laitteiston ja reitittimen uusimista kovalevyjä lukuunottamatta, että sen jälkeen, käyttöjärjestelmän uudelleen asentamisella tai ilman. Virusskannerit eivät löydä erityisempää mainittavaa.
b) Vähäinenkin häiritsevä tekijä voi toistojen kautta käydä tuottamaan epämukavuutta ja vaikeutta palata mielessään takaisin siihen, mitä oli tekemässä kuten kirjoittaessani Eclipse-ohjelmistokehitysympäristössä ohjelmointikoodia ja minkä sitten keskeyttää yhtäkkinen näppäimistökielen vaihtuminen, mitä ei selitä esim. jonkin näppäinyhdistelmän painaminen. Ja jos hetkeä myöhemmin huomaa, että useasta eri koodihakemistosta on siirtynyt yksittäisiä tiedostoja hakemistoon, joista yksikään ei normaalisti sijaitsisi tietyssä hakemistossa, niin kyllähän se pahastikin vahvistaa tuntemuksia, että jollain taholla on luvaton pääsy pöytätietokoneeseen. Useammankin kerran on tuntunut siltä, että vaikka edellisiltana jokin koodailtu verkkosovellus toimi hyvin, on sen koodissa seuraavana päivänä sellainen rikkova osuus, joka "ei tunnu omanlaiselta virheeltä", vaan pikemminkin jonkinlaiselta testiltä, joka näyttää helposti korjattavissa olevalta, mutta vaatiikin ottamaan huomioon paljon enemmän. Testauksen kohteena voisi täten ajatella olevan otsalohkon eksekutiiviset toiminnot rikkonaisen koodin osan huomioimisen aiheuttamien hormonaalisten vaikutuksien jälkeen. Olettaen, että etämonitorointi on ollut mahdollista.
Laitteistokokoonpanoni: yksi Telewellin 4G-reititin yhdistää kaikki laitteet (Windows 10 pöytätietokone; Android-laitteita käyttöjärjestelmän versioilla 4,6,8; Chromecast, iPad). Teoriassa on mahdollista, että edellisten vuokra-asujien käyttöön on jäänyt asunnon avainten kopioita, mikä selittäisi sen, miksi huomaan toisinaan huoneistossa tahallisen oloisia, personoidulla tavalla vihjailevia muutoksia, jotka eivät tunnu ollenkaan omalta (lokaali pääsy tietokonelaitteideni äärelle) kuten kolmella eri seinällä ollessa musta, 50 cm pitkä jälki, joka näyttää mustan kirjoitusalustan laidalla piirretyltä; yhden huoneen ikkuna, jota en koskaan availe, on avoinna; audiokaapeli tuntuu erilaiselta kuin ennen, eikä siinä enää kulje tietyt taajuudet ollenkaan.
--
Minun pitäisi tehdä päätöksiä sen suhteen, ryhdynkö tarjoamaan SaaS-tyyppistä verkkopalveluani ilman yhdenkään muun tietoteknisen koulutuksen saaneen pysyväluonteista apua kehitystyössä ja ylläpidossa (alkuvaiheessa), vai lähdenkö viemään asiaa eteenpäin rahoituksen hankkimisen kautta (vaikeaa). Koen minulla olevan hyvät ohjelmointitaidot ym. olennaiset kyvyt verkkopalveluni toteuttamiseen ja jatkokehitykseen, mistä osoituksena mm. verkkopalvelun sutjakka toiminta tarkastellessa omaa tuotantoa olevaa sisältöä: http://kwstories.hoito.org/user.jsp?loginname=smarko
Riskinä molemmissa vaihtoehdoissa on se, etten koe kehitystyön olevan sillä tapaa riittävän suojattu, etteivätkö ulkopuoliset ihmiset tuntuisi suorastaan irvailevan sillä mahdollisuudella, että he voivat olla reaaliajassa tietoisia siitä, mitä milloinkin tietokoneellani teen tai minkälaista taustatietoa haeskelen vaikkapa jollain Android-laitteellani. Virustorjuntaohjelmista ei ole mitään hyötyä näiden tuntemuksien hälventämisessä, kuten ei myöskään avoimien porttien tarkastamisesta jollain tarkistimella, joten olen päätynyt arvailemaan mahdollisuuksilla liittyen erilaisiin enemmän hienoisiin tunkeutumis- ja seurantakeinoihin kuten bootkitit ja elektromagneettisen säteilyn avulla tapahtuva näytön näkymän rekonstruointi jossain toisaalla. IEEE Xploressa on paljon hyvinkin erikoisia keinoja ihmeteltäväksi kuten kahvilaolosuhteissa tapahtuva tablet-laitteen näkymän kaappaus lähistölle sijoitettuun salkkuun piilotetun (halvan) laitteiston avulla tai kirjoitetun tekstin tunnistus naapurihuoneesta WiFi-signaalia analysoimalla. Ja sittenhän on esim. näitä Androidin Media frameworkin heikkouksia, jolloin laite voidaan hakkeroida pelkästään katseluttamalla sillä tietynlaisesti käsitelty videotiedosto.
SE, MITÄ TEILTÄ HALUAISIN olisi tarjous ja luonnehdinta siitä, miten varmistuttaisiin siitä, että Windows 10 -tietokoneeni, monet Android-laitteeni ja iPadini eivät mahdollistaisi luvatonta ondemand-tyyppistä näkymän kaappaamista tai kirjoitetun tekstin tallennusta verkon yli, saati koko laitteiston haltuunottoa esim. ohjelmointikoodiin tehtävien vähäisten, mutta kriitisten muutosten aikaansaamiseksi. Ei se oikein käy, että sitten kun minulla on 5000 maksavaa käyttäjää, jokin aivan mystinen muutos koodissa sotkee käyttäjien tuottamaa sisältöä peruuttamattomasti. Eikä sekään mukavalta tunnu, että tulevista aikumuksistani päästään selville monitoroimalla tablet- tai älypuhelin-laitteideni käyttöä.
SEURAAVASSA VALIKOIMA MUISTIINPANOMAISIA YLÖSKIRJAILUJA siitä, kuinka monilla eri tavoin tahallaan ärsyttävät pyrkivät naapurit pyrkivät tuottamaan häirintää tietoteknisiä heikkouksia hyödyntäen. Kuukausien aikana häirintätoiminnasta on jäänyt vaikutelma, että siihen ei olla aikeissa kyllästyä, vaan sillä on jonkinlainen päämäärä, joka oletettavasti sisältää sen pyrkimyksen, että lopettaisin ohjelmistokehittämisen kokonaan, enkä pystyisi edes harrastamaan eskapismiä tietokonepelien, elokuvien tai musiikin kuuntelun muodossa. Tässä voi ajatella, että fyysisesti lähimmät häiritsivät ovat sellaisia, jotka eivät koe elämällään olevan erityisempää tulevaisuutta, mutta jotka saavat keinoja ja välineitä niiltä, joilla on jonkinlaista koulutukseen tai työhön perustuvaa ammattiosaamista. Poliisia ei kiinnosta ***tuakaan.
- Luotu Android-sovellusta tehdessä luokka SessionManagerListenerImpl, mikä triggeroi ylemmässä asunnossa toiminnot "rysäytänpä taas jotain nurin" ja "kolkutanpa vähän lämpöpattereitakin".
- Siirrytty tiedostossa GamepadController.java switch/case -valintakohtaan VOLUME_UP, mikä triggeroi ylemmässä asunnossa toiminnon "raskasta kävelyä jalkaa ylös nostellen ja jalka alas raskaasti laskien".
- Juuri laittamassa verkkokaupan ostoskoriin Rode VXLR-adapteria lavalier-mikrofonin liittämiseksi Behringerin vahvistimeen, joka vaati XLR-liittimen käyttöä. Ylemmästä asunnosta kuului jälleen kuin samplena "yääööö"-ölinää.
- Stranger Thingsin jakson loppupuolella alkaa soimaan Queenin Hammer to Fall, missä oli jokaisen kolme sanan osalta jo valmiiksi personoitua merkityksellisyyttä, jotka johtivat useisiin eri assosiaatioihin. Ja tokihan se oli taas jotain kumauteltava jossainpäin. Tällä kertaa hiukan vaimeammin kuin usein muutoin, mutta eihän sitä tarvitsekaan kovaa, jos eräänlainen "esittelyvaihe" on jo suoritettu herkistyneisyyden tuottamiseksi.
- Katseltu Robert Patrickin tähdittämää elokuvaa Eloise. Elokuvan sen tilanteen triggeroimana, jossa mielisairaalan potilasteatterissa tökättiin potilasta vertavuotavasti, jysäytettiin ylemmässä asunnossa jälleen jotain lattiaan niin voimakkaasti, että se aiheutti omassa hermostossa voimakkaan vasteen.
- Löydän Fallout-pelissä Grey water plantin, mikä liittyy tehtävään jonka sain supervisor Whiteltä. Vettä tulvivan laitoksen vedentasoja pitäisi pystyä madaltamaan, mitä tehdessä ylemmästä asunnosta alkaa kuulua julmettua vedenlaskettelua (kuuluu omassa keittiössä suojaamattomien vesiputkien kautta) ja jonkinlaista pauketta kuin kengällä lattiaa hakaten.
- Saavuttu The Divisionissa Hell's Kitcheniin, mikä triggeroi ylemmästä asunnosta keittiössä kuuluvasti pitkäkestoista ja voimakasäänistä vedenlaskemista ja WC-pöntön vetämistä 5 kertaa.
- "Who is it", sanoo supermutantti Falloutissa. Ryskis ylemmästä asunnosta ja lyhyt ruikkaus vedenlaskua siihen lisäksi.
- Jared Leton näkeminen Blade Runner 2049:n trailerissa YouTubesta katsottuna (HTTPS-protokollainen, so what) triggeroi ylemmän asunnon parvekkeelle jonkun huutamaan ja mekastamaan.
- Kokeiltu websivujen luontiohjelmia Windowsilla. Eräs e-logoinen vanhempi sellainen, OpenElement, triggeroi ylemmän asunnon tavanomaiseen häirintätoimintaan. Mahdollisesti johtuen yhteydestä tovi sitten katsottuun Mr. Robotin jaksoon, jossa E Corp selkeästi episodin tarinassa mukana. Molempien e-kirjaimissa hiukan kiertoa vastapäivään.
- Kahden eri GIT-projektin hakemistoihin oli ripoteltu kyseisten koodausprojektien tiedostoja, tiedostojen ollessa peräisin eri hakemistopolkujen syvyyksistä, enkä koskaan olisi itse siirtänyt näitä tiedostoja kyseisiin hakemistoihin, saati tehnyt vahingossa useita kahta samankaltaista virhesiirtojen sarjaa.