Lähtökohtana on alunperin ollut, että "tottakai kirjoituksella täytyy olla nimensä", mutta tarvitseeko sitten kuitenkaan? Jotainhan pitää kirjoituksesta mainita, jos sellaista listailee vaikkapa teoksen etusivulla, joten mitä se olisi, jos ei kirjoituksen nimi?

On kuitenkin käyttötapauksia, joissa ei ole käytännöllistä koettaa keksiä jotain nimeä kirjoituksella, joten tehty päätös esittää kirjoituksen nimen tilalla max. ensimmäiset 300 merkkiä kirjoituksen sisällön ensimmäisestä tekstielementistä, oli se sitten väliotsikko, leipätekstiä tai jotain muuta. Tätä sijaistavaa tekstiä käytetään mm. kirjoituksia listaavissa taulukoissa ja julkistetun teoksen etusivulla. Julkistetun teoksen kirjoitus-sivuilla kirjoituksen nimi on yksinkertaisesti poissa.

Kuva 1. Näkymässä "blog appearance editing" joukko kirjoituksia, joista osaan kirjoituksen nimi on otettu automaattisesti kirjoituksen olemassa olevasta nimestä ja muihin tekstin sisällöstä kirjoituksen nimen puuttuessa.
Kuva 2. Näkymässä "lots of text editing" joukko kirjoituksia, joista osaan kirjoituksen nimi on selittävyyden vuoksi jätetty sekä kirjoituksen nimeen, että sisältöön ja muissa kirjoituksen nimi on jätetty pois.