Näistä olisi voinut tulla jotain

Oppitunneilla, välitunneilla tai kotona/asunnolla on toisinaan päätynyt koettelemaan, josko ideasta saisi aikaiseksi jotain, mistä voisi kehitellä jotain työnsarkaa tai edes muillekin kelpaavaa. Tai ehkä vain halusi tehdä jotain tietynlaista, jotta saisi sen pois harkittavista vaihtoehdoista. Sekin saattoi päteä, että sitä teki jotain ihan vaan sen vuoksi, että sen tekeminen jotenkin miellytti itseä.

Esim. ammattioppilaitoksen aikaisille logojen piirtelyillä ei tavoiteltu pääsyä mainostoimistoon työskentelemään, kun taasen amk:n aikaiset vaihtoehtoiset tiedonhakukoneet olisivat voineet olla hyödyllisiä monille. Taittotyöt museolla olivat tavallaan ihan hyvää lisäharjoitetta mediatekniikan opinnoille, vaikkeivat erityisen haastavaa sellaista, mutta kuvankäsittelyohjelman skriptien koodailu oli erittäin motivoivaa ja rahanarvoista. Verkkosivujen tekemisestäkin sai rahaa paitsi Lappeenrannan Palloilukeskuksen tapauksessa sai rahan sijasta 3000 markan edestä ilmaista peliaikaa sulkapalloiluun, sekä parit sulismailat siihen lisäksi. Verkkoyhteisön kanssaylläpitäminen monine tehtävineen ei ollut erityisen rahanarvoista, mutta saihan siitä sentään.. vai saikos siitä mitään? Jos joitain näistä kokeiluista ja tekemisistä vielä joskus jatkanee, ne ovat todennäköisimmin jonkinlaisien pelien muodossa ilmeneviä.

Tällaisia tullut opiskeltua:

  • Tietotekniikan insinööri (2009 – 2013) (Saimaan ammattikorkeakoulu, suuntauma: ohjelmistotekniikka, valmistunut)
  • Aikuislukio-opiskelija (2007 – 2010) (Lauritsalan lukio, suoritettu 50 kurssia, tehty kahdet kirjoitukset)
  • Tietotekniikan insinööri (2006 – 2007) (Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulu, suuntauma: ohjelmistotekniikka, eroaminen)
  • Mediatekniikan insinööri (2004 – 2006) (Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu, suuntauma: mediatuotanto, koulutusalan vaihto)
  • Tietotekniikan mekaanikko (1992 - 1996) (Lappeenrannan ammattioppilaitos)