Ja seis. Ajallinen ero tämän teoksen sisältämien kirjoituksien vanhempien ja uusimpien välillä alkoi olla varsin suurta, sekä kirjoituksien tyyli ja laatu ovat uusimpien kirjoituksien kohdalla hioutuneet siinä määrin, että niiden arvolle sopii paremmin jokin ihan uusi teos (ja ilmaisun muoto). Tässähän on kyse teoksesta, johon on uudelleenversioinnin kautta päätynyt kirjoituksia, jotka ovat alunperin julkaistu vuosien 2007 - 2015 välisenä aikana "Uskottavaa vai totta"-blogissa. Ko. blogin nimi viittaa siihen, että sellaisen selityksen luominen käsitellyistä asioista, jota kukaan ei kyseenalaistaisi tai väittäisi todistusta riittämättömäksi, olisi erittäin työteliästä, koska kyse on usein - ei aina - sen verran monimutkaisesta teknologiasta ja/tai tieteestä ammentamisesta, että on helpompaa viedä lukija mahdollisimman lähellä ymmärtämisen mahdollisuutta ja antaa hänen "kulkea loppumatka itse".
Ajatuksena oli kerätä tähän teokseen suuri joukko toisiinsa riittävän hyvin sointuvia kirjoituksia ja lähettää se sitten kirjakustantamoille arvioitaviksi, josko he sitten kokemukseensa perustuen pystyisivät arvioimaan omalta osaltaan sitä, miten teosta kannattaisi muuttaa, että se toimisi sopivasti jonkin kohderyhmän kannalta. Siis, jokaisella erillisellä kirjoituksella on toki oma ansionsa ja tarkoituksensa, mutta painetun kirjan muodossa kirjan täytyy olla sopivalla tavalla lähestyttävä, jotta se voisi tulla luetuksi tai edes valituksi monien muiden kirjojen joukosta. Lokakuussa 2014 lähti versio käsikirjoituksesta valikoiduille kirjakustantamoille ja muutaman kuukauden kuluttua tästä alkoikin palautetta tulla. Jotenkin ajattelin, että Into Kustannus olisi saattanut olla se taho, joka kiinnostuisi, mutta ehkeivät hekään tohdi lähteä mukaan, ellei kyse ole vähintään Assangesta. Käytännössä jokainen vastannut kustantamo (mm. Sammakko, Art House ja Otava) kertoi, että teos ei sovi heidän kustannusohjelmaansa.
Tällä teoksella, jonka työnimenä oli "Kreivin aikaan", on tarkoitettu kokeilla myös sitäkin, kuinka omaa tuotantoa oleva KotvaWrite-verkkopalvelu (versiot 1 ja 2), jolla sen struktuuri ja sisällön sommittelu on tuotettu, vaikuttaa kirjoituksien tuottamisen työnkulkuihin, sekä siihen, kuinka luontevaa sen avulla on tuottaa kokonaisen kirjan verran tekstiä luettavaksi. KotvaWrite 2 on ollut monien kuukausien mittainen kehitysprojekti, jonka edelleenkehittämiselle on varattu oma aikansa, jos sellaista on muulta tekemiseltä riittänyt. Se ei ole ollut aivan parhaimmillaan tavoitteissa, joissa pyritään luomaan yhtenäisyyttä yksittäisten kirjoituksien välillä, varsinkin kun teoksessa itsessään on sivuja useita satoja, mutta sehän tarkoittaa vain, että sitä on kehiteltävä lisää. Eli muutama kirjoitus kuvituksineen on tullut tehtyä, mutta olisihan niissä vielä jonkin verran muokkaamisen varaa esim. siinä mielessä, että jotkin niistä ovat niin "ideatiiviitä", että ne ovat sen tautta jääneet vaikeasti ymmärrettäväksi (ohje: lue hitaammin, jolloin mielesi ehtii herätellä asiaan liittyviä mielteitä, mikä tekee helpommaksi pitää ajatukset koossa ja luettavana oleva teksti enemmän koherentin tuntuisena).
Introduction-osiosta saa tuntumaa siitä, mitä aiheita tässä teoksessa käsitellään, mutta mainittakoon erikseen eräs tämän teoksen kantavista teemoista, joka liittyy ihmisten mieleen/aivoihin vaikuttamiseen ja sitä kautta heidän ajatusmaailmansa ja käytöksensä ohjailuun. Ymmärrykseen siitä, mitä tarkoittaa, saattanee päästä helpoiten käymällä läpi niitä tekstejä, joissa asiaa avataan ajatustyötä avustavien kuvituksen avulla. Seuraavassa lista tällaisista kirjoituksista:
Jos olet eräs niistä, jotka ovat lukeneet teokseen lisättyjä kirjoituksia sitä mukaa, kun niitä on lisätty, halunnet tietää, että viimeisimpinä muutoksina sisältöön ovat 26.5.2014 tehdyt ylimääräisten tyhjien reunuksien leikkaaminen kuvista pois (pienetkin tekstit erottuvat kuvaskaalauksen jälkeen paremmin) ja kolmen kirjoituksen lisääminen (edellisen listan kolme viimeisintä).