Halutessaan kehittää Basis-älykellosta enemmän kuin yhden sensorin laitteen, joka keräisi dataa pelkän liikkeen perusteella, he kehittivät laitteen, joka “sulautuisi käyttäjän persoonaan”. Laitteen kehittäjät kertovat eri ihmisten kanssa käytyjen keskustelun, tutkimusten lukemisten ja erilaisten konseptien kokeilujen jälkeen päätyneensä huomioon siitä, että paras tapa saada ihmiset tekemään terveellisiä valintoja on integroida terveelliset tavat päivittäiseen elämään luontevasti, ilman väkinäisyyttä ja elämäntyyliä rikkovia sääntöjä ja sääntelyjä (eng. life-style altering regimes). Uuden systeemin piti olla sellainen, joka motivoi sisällyttämään yksinkertaisen, pysyvän muutoksen jokapäiväiseen elämään. Tämä systeemi monitoroisi unta ja aktiviteettitasoja, ehdotellen pieniä, mutta merkittäviä päivittäisten tai viikottaisten elämäntapojen muokkausta, tarkoituksena sellaisten parempien tapojen ja taipumusten luominen, joilla olisi pitkäaikaista parantavaa vaikutusta terveyteen. Käyttäjää ei saisi kuitenkaan pommittaa liialla tai tilanteeseen sopimattomalla datalla, jotteivat käyttäjät ylikuormittuisi tai turhautuisi tiedosta. Informaatio olisi kuitenkin se asia, jonka avulla käyttäjä pystyisi onnistuneesti huolehtimaan terveydestään.
Järjestelmään kuuluu 3-akselisen kiihdytysanturin sisältävän älykellon lisäksi verkkopalvelu ja mobiisovellus, joiden välillä tieto synkronoituu automaattisesti. Järjestelmä tekee joitakin asioita automaattisesti kuten luokittelee käyttäjän tilan nukkuvaksi tai aktiviteettiseksi. Laite kerää tietoa mm. sydämen sykkeestä, kehon liikkeistä, unen laadusta, hikoilusta ja ihon lämpötilasta, muodostaen näiden tietojen pohjalta selailtavaa aktiviteetti- ja unimetriikkaa. Järjestelmään sisältyy myös tapakortit (eng. Habit Cards), jotka pelillistävät terveellisiin tapoihin pyrkimyksiä (esim. “suunnittele ja toteuta säännöllinen heräämisaika”).
Toistaiseksi Basis on saatavilla vain Yhdysvalloissa. Myöhemmin on tulossa ohjelmointirajapinta verkkopalveluun, mikä mahdollistaa omien tietoen helpon itselleen haetuttamisen – olettaen, että taidot ja ohjeistus riittävät.
Kun monitoroidaan unta, voidaan nukkumiseen laskea sisältäväksi myös yölliset heräilyt siinä missä unen syvyyden eri vaiheetkin. Bedditin USB:n kautta virtansa saava filmisensori, joka asetetaan petauspatjan tai lakanan alle, muodostaa yhdessä nukkumisen aikaista ympäristöä monitoroivan ja filmisensorilta dataa keräävän älypuhelimen kanssa eräänlaisen henkilökohtaisen valmentajan, jonka on tarkoitus johdattaa kohti parempaa unenlaatua. Bedditin ultraohuen filmisensorin toiminta perustuu BCG:hen (ballistografiaan) eli ilman, että mikään sensori ihoa koskettaisi, saadaan sydämen ja hengityselimistön toiminnasta johdettua analysoitavaa tietoa liittyen mm. unirytmeihin, sydämen sykkeeseen, hengitykseen ja unen laatuun. Nukkumisen aikana älypuhelimen osuudeksi jää ympäristön valoisuuden ja äänien tarkkailu, sekä niin valittaessa tietynlaisen univaiheen aikana tai tiettyjen univaiheiden jälkeen herättäminen (filmisensoriyksikkö kommunikoi älypuhelimen kanssa Bluetoothin kautta).
Yhden tai useamman nukkumissession jälkeen pääsee tarkastelemaan nukkumisiaan informaatio visuaalisesti ja numeerisesti esitettynä (älypuhelimen ruudulla). Asennettava mobiilisovellus kertoo mm. sen, mihin aikaan varsinaisesti nukahti, kuinka pitkään meni ennen kuin alkoi kuorsaamaan (jos alkoi), oliko jossain vaiheessa unta esiintynyt kovia ääniä tai valoisuuden vaihtelua, kuinka pitkään oli poissa sängystä noustuaan yöllä ulos vuoteesta, muut unen aikaiset liikehdinnät, sekä lisäksi tarkasteltavissa ovat tiedot aiemmista nukkumisista ja jonkinlainen selvitys nukkumisista pidemmältä ajanjaksolta. Sovelluksen valmentava puoli tulee esille sen antamien parempaan unen laatuun tähtäävien vinkkien kautta. Sensori itsessään on sen verran herkkä, että se voi kerätä tietoa myös vieressä nukkujan liikehdinnästä, jos varsinainen monitoroitava on noussut yöllä pois vuoteesta, minkä vaikutus on pyritty häivyttämään pois dataa prosessoivien algoritmien hienosäädöllä.
Lisätoimintoina järjestelmässä on kerätyn tiedon varmuuskopiointi pilvipalvelimelle, sekä tiedon sosiaalinen jakaminen. Ohjelmistokehittäjien hyödynnettäväksi on saatavilla myös ohjelmistorajapinta, jota voi hyödyntää omien Beddit-filmisensorilta dataa keräävien Android- tai iPhone-sovellusten kehittämisessä. Bedditin arvioitu saatavuusaika alkaa marraskuusta 2013.
Erityisesti uusien museossa kävijöiden kiinnostuksen herättämiseksi on koettu paremmaksi osallistuttaa ihmisiä museotilan vahvempaan kokemiseen pelillistämällä museossa käynti, koettavaksi yhdessä muiden kanssa ja vaihtoehtona pelkän opastavan mobiilisovelluksen käyttämiselle. Capture the Museum on peli, jota voidaan suorittaa Scotlannin kansallismuseossa. Pelaajat valitsevat jomman kumman kahdesta vaihtoehtoisesta klaanista, pyrkimyksenä ollen pisteiden kerääminen omalle klaanille suorittamalla mobiilisovelluksen kautta jaettavia tehtäviä ja valloittamalla tehtävien suorittamisien kautta museoalueita. Mobiilisovelluksesta näkee myös sen, mitkä alueet ovat minkäkin klaanin valloittamia.
Sadoittain Swarovskin kristalleja, ranskalaista sifonkia, sekä organzaa ja mikroelektroniikkaa. Siinä ovat pääasialliset ainekset CuteCircuitin suunnittelijoiden älytekstiiliin, jossa yhdistyy kauneus ja funktionaalisuus, minkä lisäksi Haute coutere -muotitaiteen mukaisen Pink&Black-puvun värejä voi kontrolloida Twitter-viestein äänestämällä (kahden hashtagin käytön väliltä valiten) tai käyttämällä “Q by CuteCircuit”-sovellusta iPhonelle, jolla puvun värejä voi vaihtaa samantien. Puvun oli suunnitellut Francesca Rosella kahden Magnum-jäätelön julkistustilaisuutta (kesä 2013) varten.
Kerrottuaan tutkineensa olemassa olevia teknologioita kuten NFC, Bluetooth ja GPS, päätyi Deetecteen kehittäjä, Edwin Braun siihen, ettei mikään näistä ollut riittävän kelpoisa henkilön tunnistamisessa niillä etäisyyksillä, joilla hän halusi tämän olevan mahdollista. Kehittelyn tuloksena syntyi patentoitu teknologia nimeltään Single Burst Optical Recognization, jota hän kehitteli yhdessä Brian Purdyn kanssa. Käytännössä tässä tietoturvallisessa innovaatiossa on kyse henkilöiden (tai kohteiden) nopeasta tunnistamisesta ja tarjolle asetettujen tietojen nopeasta mobiilista jakamisesta. Loppukäyttäjinä toimivien ihmisten lisäksi teknologian hyödyntäjinä voi olla niin yritykset ja organisaatiot kuin esim. mobiilien pelien kehittäjätkin.
Deetecteen teknologiasta ei vielä ole kerrottu laajalti ja yksityiskohtaisesti, joten sen toiminnan logiikkaa on tulkittava ns. rivien välistä (käytännössä pressimateriaalista). Kyse on siis nimenmukaisesti optisesta tunnistamisesta, sekä henkilön mukana kulkevaan älypuhelimeen asennetusta Deetectee-sovelluksesta, jonka välityksellä käyttäjä rekisteröi Single Burst Optical Recognition -tuetun laitteen, joka on pieni, vähävirtainen laite, joka toimii tandemissa älypuhelinten, tablettien ja tietokoneiden kanssa ja joka voi identifioida muita laitteita 20 metrin säteellä. Tämän laitteen voi integroida esim. älylaseihin.
Teknologian kerrotaan toimivan missä tahansa valaistusolosuhteissa. Jonkin matkan päässä sijaitsevan laitteen tunnistamisen jälkeen, tandemiin kytketty älypuhelin lähettää kyselyn Deetecteen pilvipalvelimelle ja hakee laitteen omistajan tiedot. Kyseisen laitteen omistaja voi kytkeä omasta älypuhelimestaan päälle erilaisia profiileja, joina haluaa muille ihmisille näkyä tai kytkeä koko tunnistettavuuden pois päältä. Lisäksi kerrotaan (potentiaalista hämmennystä aiheuttavasti), että sovellukset ja laitteet, joihin on sisällytetty Single Burst -teknologiaa, voivat tarjota itsensä tunnistettavaksi optisesti millä tahansa älypuhelimella. Sovellutuskohteina voivat olla esim. samanhenkisen ihmisen identifioiminen kahvilassa tai pääsyoikeuksien saaminen johonkin rakennukseen.
Kulttuuriasianneuvos Minna Karvonen kuvailee viestinnälliseksi haasteeksi sitä, kuinka hallita Finnan käyttäjien odotuksia. Testikäytössä olevan Finnan kuvaillaan olevan helppokäyttöinen verkkopalvelu, joka tarjoaa pääsyn arkistojen, kirjastojen ja museoiden aineistoihin ja palveluihin. Sen avulla voi valitsemaansa aihetta koskevaa aineistoa, kuten kuvia, asiakirjoja, sanomalehtiä, tutkimuksia, videoita ja äänitallenteita, mutta Finnan aineiston tiheys vaihtelee suuresti. Kyse on useampivuotisesti projektista, jonka beta-version asiakaskommenttien perusteella “tiedetään mikä kehittämisen suunta on oikea”.
Testiversiossa on mukana mm. Jyväskylän yliopiston kirjaston, Kansalliskirjaston, Museoviraston ja Valtion taidemuseon aineistoa. Finnan perusideaan sisältyy se, että kaikki aineistot metatietoineen olisivat saatavissa samasta verkkopalvelusta, mutta aineistojen käytettävyyksiin liittyy runsaasti mm. tekijäinoikeuksista ja henkilötietojen suojaamisesta juontuvia rajoituksia. FibElib tekee aineistojen käyttöön saamista helpommaksi, ollessaan “suomalaisten yliopistojen, ammattikorkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja yleisten kirjastojen muodostama konsortio, joka hankkii keskitetysti elektronisia aineistoja jäsenorganisaatioilleen”, mutta joidenkin aineistojen osalta tilanne voi pysyä pitkäänkin sellaisena, että kokoteoksen saamiseksi asiakkaan käyttöön tulee tarjolla olemaan pelkkä lukuoikeus vapaakappalekirjastoissa (eli PDF-versiota ei olisi jaettavaksi).
Vielä hiukan kehittämisvaiheessa oleva Hexoskin koostuu lukuisia sensoreita sisältävästä älypaidasta, sen lantion oikealle puolelle asettuvaan pieneen pussiin asetettavasta kontrollilaitteesta, sekä mobiilisovelluksesta henkilökohtaiseen valmennukseen ja verkkosovelluksesta suorituksen seurantaan ja raportointiin. 41 gramman painoinen kontrollilaite ei tarvitse käytön aikana älypuhelinta toimintansa tueksi, vaan siihen itseensä pystyy tallettamaan 157 tuntia suoritusdataa. Se kytketään älypaitaan liittimen avulla, joka on konepesun kestävä siinä missä koko älypaitakin – kylmässä vedessä, ilman kovin suurta koneessa pyörimistä. Hexoskin tuottaa sensoreidensa avulla seuraavaa tietoa: sydämen syke, sykevälivaihtelu (HRV), peräkkäisten sydämenlyöntien välinen vaihtelu (R-R -intervalli), ECG-monitorointi, hengitystahti, hengityksen tasot ja hengityksen monitorointi, askelmittaus, kadenssi, nopeus ja korkeus. Hexoskin-laitteessa on Bluetooth ja USB, sekä GPS.
Jos älypaidan Hexoskin-kontrollilaite on suorituksen ajaksi paritettu Bluetooth-tuetun laitteen kanssa (parittamisen tarve tässä oletuksena, esittelysivuilla ei mainintaa Bluetoothin versiosta), kerätty data digitalisoidaan ja siirretään tarkasteltavaksi reaaliajassa. Siinä missä älypaita sopii niin uimiseen, pyöräilyyn, lenkkeilyyn tai laskuvarjoiluun, sen sensorit tuottavat hyödynnettävissä olevaa dataa myös unen aikana (mm. unen aikaiset liikehdinnät, hengittäminen ja sydämen leposyke). Henkilökohtainen valmennus tulee käytettäväksi sovelluksen muodossa, jossa on mm. seuraavat työkalut: harjoitusohjelmien laadinta, intervalliharjoittelu pohjautuen fysiologisiin vasteisiin, tosiaikaista tietoa suorituksen kulusta (mm. ECG ja hengitys). Hexoskinin valmistajat hakevat aktiivisesti yhteistyötä mobiili- ja puettaville laitteille sovelluksia kehittävien tahojen kanssa, pyrkimyksenä ollen saada Hexoskin käytettäväksi niin älykellojen kuin älylasien kanssa. Ohjelmistokehittäjien käytettäväksi on saatavilla raakadataa, jonka sensorit keräävät, sekä Bluetooth-ohjelmistokehityspaketti (tuki Androidille on vielä kehitteillä, mutta iPhonen ja iPadin osalta ollaan jo pidemmällä). Suoritustiedot ovat itselleen saatavilla ja siirrettävissä esim. muiden verkkopalveluiden tarjoamin työkaluin tarkasteltaviksi.
Jos kriteerinä juoksijana paremmaksi kehittymiseen on se, että mukana täytyy olla helposti silmäiltävä kartta, täyttänee ranteeseen kellon tapaan laitettava, Linux-pohjainen Leikr-laite tämän tarpeen. Perusominaisuuksina tästä 2 tuuman värinäytöllisestä laitteesta löytyy Acorn Projects ApS:n itse optimoimaa GPS-teknologiaa, WiFi, OpenStreetMaps-kartat, sekä mittarit vauhtinopeuden, sykkeen, etäisyyden, kalorikulutuksen ja kuluneen ajan laskemiseen. Harjoitteet ja muu konfiguraatio tehdään Internetissä verkkoselaimella, jolloin varsinaisen käytön aikana ei ole tarpeen navigoida monissa eri valikoissa ja tehdä lukuisia pieniä säätöjä pienellä näyttöruudulla. Laitteessa on muistia 8 Gt datan ja karttojen tallennukseen, jotka synkronoidaan verkon yli aina siinä vaiheessa, kun rekisteröity WiFi-verkko on saatavilla. Harjoitteiden tulokset voi siirtää Endomondo-palveluun (eri valmistaja) tarkempaa analyysiä varten, Leikr-laitteen antaessa omanlaistaan palautetta harjoitteiden kuluessa
Leikr on Kickrstart-rahoitettu projekti ja näiltä sivuilta voi lukea spesifikaatioiden eroavan hiukan kirjoituksenhetkisestä tuotantoversiosta: eroavuuksista voi tulkita tavoitteena olevan myös Bluetooth- ja USB-tuen myöhempi lisääminen. ANT+-teknologiaa (langaton tiedonsiirto) hyödyntävien laitteiden tukia kerrotaan lisättävän Leikrin ohjelmistopäivitysten mukana eli laite ei automaattisesti tue kaikkia erilaisia ANT+sensoreita, mutta tuettujen sensorien keräämä data voidaan näyttää laitteen päänäytöllä.
Omegawaven ECG-sensorivyö ottaa 2 minuutin mittaisen tallenteen sydänkäyrästä ja lähettää tiedot pilvipalvelimelle fysiologiseen analyysiin, päämääränä ollen sen arvioiminen, mikä on valmius urheilusuoritteisiin ja sitä kautta harjoittelun optimoiminen. Ratkaisun muodostamiseen liittyy mobiilisovellus, joka toimii valmiusasteen visuaalisena ilmaisimena ja henkilökohtaisena valmentajana. Tiede palvelun toimivuuden takaajana perustuu sydänkäyrästä tehtäviin laskelmiin, jotka korreloivat mm. elimistön metabolismin ja parasympaattisen hermoston aktiviteetin suhteen.
Yksittäiselle käyttäjälle ilmainen, mutta klinikan pitäjälle lievästi maksullinen Optimism on ohjelmistosovellus, joka toimii mielenterveyteen negatiivisesti ja positiivisesti vaikuttavien tekijöiden tunnistamisen apuna, ennakkovaroitusjärjestelmänä, mielenterveyteen pro-aktiivisesti vaikuttavien strategioiden muodostamisen perustana. Ohjelmiston tarkoituksen luonnehditaan olevan sellaisen suunnitelman luomisessa, joka vie kohti (ja ylläpitää) terveyttä, eikä pelkästään sairaustilan etenemisen ylöskirjaamisessa.
Yksittäinen käyttäjä voi ladata itselleen maksutta sovelluksen, josta on versionsa muutamalle eri alustalle (Windows, Max OSX, iPad/iPhone ja selain-versio). Tultuaan sovelluksen kanssa tutuksi ei päivittäisten havaintojen ylöskirjaamisessa pitäisi mennä kuin muutama minuutti. Annettujen tietojen perusteella muodostuu tarkasteltavaksi kaavioita, joita havainnoimalla voi huomata jotain sellasta, jonka muuten saattaisi missata.
Jos käyttäjällä on hoitosuhde johonkin esim. terapiaa tarjoavaan palveluntarjoajaan, voi tämä palveluntarjoaja ostaa itselleen käyttöoikeuden selain-pohjaiseen kojelautaan, jonka kautta hän voi nähdä samat tiedot, jotka hänen asiakkaansa on itse kotonaan syöttänyt. Asiakkaan pitää vain ensin antaa erillinen lupa tietojen katseluun. Vaihtoehtoisesti myös esim. jonkun "huolehtijan", aviomiehen, vaimon tai elämänvalmentajan voi päästää katsomaan tietojaan.
Internet-liitäntäistä, hiiliteräsrunkoista hi-tech kuntopyöräänsä Peloton kuvailee lähes äänettömäksi poljettavaksi, joka sopii käytettäväksi missä tahansa talon huoneista. Pelottoman kuntopyörän tekee erityiseksi sen 21,5 tuumainen, monisormikosketusta tukeva Full HD näyttö, joka on liitettävissä kodin WiFi-verkkoon ja sitä kautta tekemässä mahdolliseksi virtuaalisen yhteiskuntopyöräilyn henkilöiden kanssa, jotka eivät ole läsnä samassa huonetilassa. Vaihtoehtoisesti voi seurailla livenä broadcast-lähetyksinä tarjottavaa valmennusta (tarjolla myös on-demand -palvelu, josta valittavissa oma suosikkiohjaajansa), samalla omia kuntoilusuoritustietojaan (poltetut kalorit, poljinnopeus, watit ym.) näytöltä lukien.
Bluetooth- ja ANT+ -tuet tuovat mahdolliseksi liittää esim. sydämen sykettä ym. mittaavia laitteita, mutta tästä ei vielä, laitteen ollessa vasta ennakkotilattavana, ole tarkempaa tietoa saatavilla. Facebook-kirjautumisella mahdollistettaisiin ystävän kutsuminen samanaikaiseen kuntoiluun ja live-chattailuun. Omia kuntoilusuorituksia pystyy niin valitessaan jakamaan ystäviensä ja seuraajiensa kanssa (tietonsa voi pitää myös privaattina). Käyttöjärjestelmänä laitteessa on Android 4.1, kamera on 1.3-megapikselinen, laitteen prosessorina 1.5Ghz TI OMAP 4470 (dual-core), muistia 1 GB ja sisäistä tallennustilaa 16 GB (flash-muisti).
Lazerin GENESIS -pyöräilykypärä tuli valituksi pohjaksi integraatiolle, jossa pyöräilykypärään liitettiin erittäin tarkkaa ja reaaliaikaista mittaustulosta antava optinen, fysiologinen sensori, 3-akselinen kiihtyvyysanturi, sekä tuki Bluetoothille ja ANT+:lle. Kypärään liitettynä ECG-mittaustuloksista on täten (väitettämän mukaan) saatu luotettavampia kuin vyötärän ympäri kiinnitettävillä sensorivöillä, varsinkin ääriolosuhteissa. Erityisvalmisteinen sensori on sijoitettuna kypärän etuosaan, hienoisesti otsaa koskettamaan, sisältäen mikroprosessorin, jonka hienostuneet algoritmit käsittelevät sensorin keräämän raakadatan ja välittävät sen sitten edelleen esim. älypuhelimeen, sporttikelloon tai pyörän ajotietokoneeseen. Muita Bluetooth- ja ANT+-tuettuja laitteita voi käyttää täydentämään kerättävää tietoa ja näyttämään tämä tieto haluamassaan näytössä.
Järjestelmä ei vielä ole saatavilla, sillä aikaa siitä, kun tuote tulee myyntiin sen onnistuneen Kickstarter-rahoituksen jälkeen, menee vielä joitakin kuukausia. Tulevaisuuden kehitysideoina valmistajakehittäjät ovat maininneet mm. rysäytyksen tunnistamisen, GPS:n, auditiiviset palautteet ym.
Scanadu kertoo pyrkimyksenään olevan sellaisen tuotevalikoiman rakentaminen, joka pohjautuu tieteen hienouksiin ja teknologian voimaan sillä tapaa, että yksilön oman terveyden mobiili monitorointi on mahdollista missä ja milloin tahansa. Tuotteet kommunikoivat langattomasti älypuhelin kanssa, tarjoten ”analytiikkaa ja intelligenssiä” terveellisen elämän elämiseen. Tuotteet ovat käytännössä sensoreita ja monitorointilaitteita, varsinaisen analyysin tapahtuessa älypuhelimeen asennetussa sovelluksessa.
Scanaflo-tuote liittyy glukoosin, proteiinin, leukosyyttien, nitraattien, veren, bilirubiinin, urobilinogeenin ja pH:n mittaamiseen virtsanäytteestä. Scout-tuotesarjan sisältäessä erilaisia sensoreita mm. lämpötilan, sykkeen, saturaation, ECG:n, HRV:n, PWTT:n ja stressin mittaamiseen. Scanadu kerää rahoitusta joukkorahoituksen avulla Indiegogossa.
Kasvojen tunnistaminen on siitä hankala käsite, että intuitio voi johtaa henkilön tunnistamisen idean äärelle, vaikka kyse olisi kasvojen piirteiden esiintymisen tunnistamisesta. SceneTap-järjestelmässä ei ole tarkoitus henkilöidä väkijoukossa liikkuvia ihmisiä, vaan muodostaa algoritmisesti tunnistettujen kasvojen piirteiden perusteella tilastoa siitä, minkälainen on jonkin paikan ikäjakauma ja mitä sukupuolta henkilö vaikuttaa kasvojensa piirteiden perusteella edustavan. Tämä tieto tulee ajantasaisesti niiden käytettäväksi, jotka ovat ladanneet itselleen SceneTap-sovelluksen älypuhelimeensa. Paikat, joista voi saada tällaista tietoa, ovat niitä, joihin on asennettu tietynlaisia sensoreita väkijoukkoa seuraamaan: discot, kahvilat, jokin katu, jne. Lisäksi käyttäjän saataville voi olla tarjolla tietoa esim. meneillään olevista tapahtumista tai erikoisuuksista. Tällaisella voi olla merkittävä ihmisten paikan valintaa ohjaava vaikutus.
Taustajärjestelmän toiminnan osalta kyse on reaaliaikaisesta – ilmeisesti digitaalisesta – videotallenteesta tehdystä automaattisesta selvityksestä, missä jokainen videokuvan ruutu prosessoidaan kasvonpiirteiden löytämiseksi. Jokainen videoruutu tuhotaan heti sen prosessoinnin päätyttyä, eikä kasvonpiirteitä verrata mihinkään tietokantaan, johon olisi kerätty johonkin tiettyyn henkilöön liitettyjä kasvonpiirteitä. Järjestelmä ei seuraa ihmisten kulkua heidän kulkiessaan esim. huoneen poikki, vaan se tarkastelee vain ihmisten saapumisia ja poistumisia. Hiukan epäselväksi jäi se, miten järjestelmä voi välittää älypuhelinsovelluksen käyttäjille demografista tietoa reaaliajassa, mutta silti anonymiteettiä täydentävänä suojana olisivat 30 minuutin seurantajaksoihin perustuvat blokit, joiden rajoissa demografista tietoa kerrytettäisiin ja ajoittain päivittyvästi käyttäjien tiettäväksi kerrottaisiin: “All of the demographic data that is streamed to the public is non-individualized based on a rolling 30 minute period of activity. Data is aggregated over a period of time and updated in blocks to add another layer of anonymity.” Joka tapauksessa järjestelmä asennetaan käyttöön siten, että se on käytössä vain yksityisessä lähiverkossa (eng. behind a close circuit) eli tietoa ei siirry myöskään Internetin yli suojaamattomassa tai ei-suojaamattomassa muodossa. Paikoissa, joissa SceneTap on käytössä, on kävijöiden tiedostettavaksi asetettu tiedote siitä, että heidän kasvonpiirteitään tarkkaillaan. SceneTap-sovellus on saatavilla sekä Androidille, että iPhonelle.
Turvallisuusseikat huomioiden voi autolla ajamisesta tehdä muunkinlaista kuin hetkellisesti huomioitujen liikennemerkkien ja maisemien unohtamiseen taipuvaista. Volkswagenin ja Googlen yhteisessä näkemyksessä Android-älypuhelin, auton oma Bluetooth-järjestelmä, Google+ ja Volkswagenin SmileDrive-sovellus muodostavat osatekijät, joiden avulla automatkailun ja autolla liikkumisen voi pelillistää ja luoda ajomatkasta jälkeenpäin selailtavan esityksen, jonka sisältöä matkustajiksi merkityt voivat matkan aikana tuottaa. Tämä selailtava esitys koostuu mm. matkareittiä kuvaavasta kartasta, Google+-statuspäivityksistä ja matkan aikana otetuista kuvista. Matkustajiksi merkittyjen täytyy olla kuljettajan kanssa samaan Google+-piiriin kuuluvia, jotta heidän statuspäivityksensä ja kuvansa voivat päätyä samaan tietovirtaan.
Muodostuvasta esityksestä käytetään nimitystä SmileCast ja jokaista sellaista kohden on oma uniikki verkko-osoitteensa, jossa sitä voi selailla. Käyttäjällä on mahdollisuus pitää kertyvä tieto täysin privaattina tai jakaa se valikoiduille Google+-piiriläisille. Älypuhelin, johon SmileDrive-sovellus on asennettu tallentaa samalla laitteella otetut kuvat Google+-kuvakansioon, mihin voi myös suoraan tallettaa kuvia, jotka on otettu muilla laitteilla. Smile Score on se osa SmileDriveä, joka pitää kirjaa sellaisista asioista kuin sijainti, etäisyys, aika ja sää, sekä antaa pisteitä tietyistä erityisistä suoritteista kuten pitkistä ajomatkoista, yöajoista ja lomapäivien aikana autolla ajamisesta. Pisteitä saa myös kohdattaessa muita autoilijoita, joilla on SmileDrive-sovellus käytössään. Yksityisyydensuojastaan kiinnostuneet saattavat haluta lukea SmileDriven yksityisyydensuojalausekkeesta kohdat "The Information We Collect" ja "How We Use and Share Information".
Värillisten ledien avulla, joiden merkityksen voi ohjelmoida ennalta Macillä, PC:llä tai älypuhelimella, voi viestiä itselleen visuaalisesti ilman numeerista tai muulla tavoin esitettyä tietoa, mitä paritetut ANT+-laitteet (lyhyen kantaman, langattomasti viestiviä laitteita) ovat havainneet jotain monitoroidessaan tai mikä on jonkin asian sen hetkinen tila (esim. poljinnopeus on ylittänyt tietyn nopeuden tai sydämen syke on tietyn tasoinen). Universaalin kiinnitysmekanismin kerrotaan mahdollistavan kiinnityksen käytännössä mihin tahansa laseihin. Laitteessa on myös sisäänrakennettu kaiutin audiotiivisiä viestejä varten. Ideana ratkaisussa on se, että käyttäjä tulisi mahdollisimman vähän häiriintyneeksi informaatiosta ja ohjeistuksesta, jota kertyy hänen suoritustaan monitoroivilta laitteilta. Järjestelmä tukee kahta erilaista profilia: juoksu ja pyöräily.
Optisia sensoreita ja signaalin prosessointiteknologioita hyödyntävä Tinké tuottaa monitoroitavaa dataa sydämen sykkeestä, sydämen sykkeen vaihteluista, hengitystiheydestä ja veren happitasosta. Tinkéä on tarkoitus käyttää yhdessä iOS-käyttöjärjestelmällisten laitteiden (iPhone, iPad tai iPod) kanssa, johon se liitetään sen 30-pinnisen Dock-portin kautta (tai myöhemmin saatavilla olevassa versiossa uudemman Lightning-portin kautta). Ohuen rasian kokoisena ja 10 gramman painoisena Tinké on helppo kuljettaa mukanaan, lukemien saamisen luonnistuessa painamalla kevyesti peukalonsa kahden laitteessa olevan sensorin päälle. Mobiilisovellus pitää tallessa monitoroitua dataa pidemmältäkin ajalta ja kertoo Vita Indexin avulla, kuinka hyvin Tinkén käyttäjän lukemat täsmäävät tavoitearvoihin. Toisenlaisena käyttötapana laite mahdollistaa hengitysrytmin paremman ymmärtämisen ja sopivan rentoustason löytämisen.