Tuntuman saamiseksi Credit balancen lisäämisestä on kokeiltu tehdä tilisiirto Hetznerille kahdella eri tavalla: tilisiirtona suoraan omasta pankista (Nordea) ja Wise-palvelua käyttäen. Eräänä torstaina maksettu molemmat ja heti viikonlopun jälkeisenä maanantaina Credit balance oli lisääntynyt molempia vaihtoehtoja käyttäen. Palvelumaksun määrä Wisen kohdalla täsmäsi eksaktisti siihen, mitä lähetetystä summasta päätyi Hetznerille. Oma pankki ei veloittanut palvelumaksua. Tapahtumienkulkuja on varmastikin nopeuttanut se, että sekä lähettäjä, että vastaanottoja sijaitsivat SEPA-alueella (Single Euro Payments Area). Hetzner on siis saksalainen yritys, jossa sen päätoimipaikkakin sijaitsee.
Wisen käyttöliittymä ei ole niin monimutkainen, että se tarvitsi runsasta selittämistä. Sillä pääsee hyvään alkuun, kun hakee sieltä esille painikkeen "Send money". Koska tuntui merkitykselliseltä voida arvioida, mitä seuraamuksia sillä on, jos tilisiirron tiedoissa on jotain vikaa, vastaanottajan (Hetzner) nimeksi laitettiinkin pankin nimi ja viitetietoihin ei laitettu pelkästään vaadittua Hetzner-asiakastunnusta, vaan sen siihen lisättiin tekstirimpsu "Customer ID:", mutta yhtä nopeasti maksu päätyi käyttöön kuin pankin tilisiirtoa käyttäen.
Maksujen välittäjä Wise otti kymmenen euron tilisiirrosta palvelumaksua 0.41 eur, mikä lienee ihan hyväksyttävissä oleva summa. Hetznerille päätyvä summa on selkeästi esitetty ja omasta verkkopankista voi nähdä, että tililtä on vähentynyt kymmenen euro. Rahaliikenne on tässä tapauksessa kulkenut myös Trustlyn kautta, mistä on se hyöty, että henkilöllisyys varmistetaan pankkitunnuksilla, eikä muuta henkilöllisyyden todistamista tarvita.
Hetznerin IBAN-tilinumeron lisäksi tärkeää oikein merkittävää on Hetzner-asiakasnumeron sisällyttäminen viitetietoihin. Wisella tehdystä hienoisesta virheestä saattoi päätellä, että viitetietona oleva asiakasnumero voi sisältää myös hiukan ylimääräistä kuten "Customer ID:" ennen varsinaisesti asiakasnumeroa ja rahasumma päätyy silti sinne minne pitikin. Suositeltavaa kait kuitenkin käyttää viitetiedoissa pelkkää asiakasnumeroa. Nordea-pankki ei ottanut palvelumaksua (taisi sisältyä henkilökohtaiseen palvelupakettiin).
Verkkopankissa tehty tilisiirto ei voisi paljoa helpompi ollakaan. Aivan yhtä helppoa kuin tilisiirrot kotimaassa. Erottuvuuden vuoksi on lähetetty hiukan erilainen summa eli kolme euroa, mikä päätyi kokonaisuudessaan Hetznerin tilille.
PayPal-yrityksen Xoom-palvelu saattaa olla yhtä käypä kuin Wise. Muita maksujenvälityspalveluita esille seulomalla ovat potentiaalisesti käyttökelpoiseksi päässeet myös Azimo, Instarem, Revolut, MoneyGram ja transferGo. Jonkinlaisia maarajoituksia lähettäjän sijainnin suhteen on sellaisilla maksujenvälityspalveluilla kuin Western Union, SendMoney24, GlobalWebPay ja Ria. Skrill olisi muuten kelpoisan oloinen, mutta tätä kirjoittaessa yksityishenkilöt eivät voi lähettää sillä maksuja yrityksille.
Joissakin näistä palveluista ei pääse tekemään paljon mitään ennen kuin todistanut henkilöllisyytensä jollain hiukan vaivalloisella tavalla ja mahdollisesti ottanut vielä selfienkin, sekä todistanut osoitteensa skannaamalla esim. jonkin kirjepostin mukana tulleen laskun. Kokeillun Wise-palvelun kohdalla voi käyttää Trustlya maksutapana, jolloin pankkitunnuksien lisäksi ei muuta henkilöllisyyden todistamista tarvitsekaan. Wise-palvelun verkkosivuilla on sanottu Trustlysta, että se on käytettävissä Virossa, Suomessa, Espanjassa, Puolassa, Ruotsissa ja Tanskassa.
<-- Hiukan ennakkomaksuja kaiken tekemiseksi asiakkaalle valmiiksi
Sananen datansiirtokustannuksien rajoittamisesta ja kävijäliikenteestä -->