Netissä luettavaksi valmistellusta julkaisusovelluksen teoksesta voidaan tehdä yhdellä toimintopainikkeen klikkauksella PDF-versio, jossa on erillinen kansisivu, kaikki kirjoitusten kokoelmat omissa osioissaan kaikkine kirjoituksien tulostettavine sisältöineen ja footerissa sivunumerot osiotiedon kera. Specialpaget myös mukana, kuvat yhtä hyvin asemoituvina kuin netissäkin, fonttivalinnat tismalleen oikein ja muutenkin kelpoisan oloinen. Nykyisellään on suositeltavaa käyttää sisältölistauksen tyyppiä "plain structure", sillä muut kuten "presentation page" ja blog-like saattavat tuottaa odottamattomia tuloksia. Koko teoksen sijaan voi rajoittaa toiminnon käyttämisen valittuun kirjoitusten kokoelmaan.
Tämä on toteutettu täysin eri tavalla kuin aiemmassa yritelmässä, missä ensin generoitiin TeX-tiedosto, joka sisälsi sekä tyylittelyä ja sisältöä, ja minkä perusteella PDF-tiedosto sitten luotiin. Tällaisen sijaan käytetty ulkoinen palvelu luo PDF-tiedoston samoista aineksista kuin mistä selaimet luovat nettisivut eli HTML-koodista, CSS-tyylittelystä ja JavaScript-koodista. Tärkeänä lisänä erityisesti CSS3 Paged Median hyödyntäminen:
"CSS module specifies how pages are generated and laid out to hold fragmented content in a paged presentation. It adds functionality for controlling page margins, page size and orientation, and headers and footers, and extends generated content to enable page numbering and running headers / footers." (CSS Paged Media Module Level 3. W3C Working Draft, 18 October 2018.)
Monetkaan selaimet eivät ole implementoineet käyttöönsä kyseistä standardia ja juuri sen vuoksi tulostaminen suoraan jostain selaimesta ei tarjoakaan optimaalisia tuloksia sellaisenaan, kun tarkoituksena on saada mukaan sivunumerointia ym. Esim. Firefox-selain ei viimeisimmän kokeilun perusteella CSS Paged Mediaa kummoisemmin hyödynnä, mutta Edge ja Chrome sen sijaan kylläkin. Niitäkin käyttäessä on se ongelma, että ne sisällyttävät headeriin ja footeriin ylimääräistä tietoa päiväyksestä ym. tai sitten headerin ja footerin sisältöjen on oltava tyhjiä (tulostusasetuksissa ei ole kuin joko tai -tyyppinen vaihtoehto). Koko teoksesta tulostettavan version tekemiseen on painikkeensa, kirjoitusten kokoelma -kohtaisuuden riittäessä, ikoninsa.
Itse asiassa, koska ulkoinen palvelu, jota on ollut tarkoitus käyttää PDF-tiedostojen generoimiseen, vaatii maksun tiedostojen generoitavuutta vastaan, prosessia on lyhennetty yhdellä vaiheella. Täten käyttäjälle tarjoillaan ladattava HTML-tiedosto, joka sisältää sisällön lisäksi kaikki mainitut "ainekset". Käyttäjä voi sitten käyttää valitsemaansa selainta sen tulostamiseen, jos selaimessa on riittävästi tukea CSS3 Paged Medialle.
Toimintona tämä on ohjattavissa ainoastaan yhden säädön osalta eli kirjasinkoko-kertoimella. Se on vakioitu niin, että valinta "1.00" toimii sopivanlaisesti, kun tulostaa A4-kokoon, vaikuttaen kaikkeen kirjoituksessa olevan tekstin kokoon (otsikot, kuvatekstit ym.). Tämä ei vaikuta redirectlink-kirjoituksiin, sillä niihin vaikuttaa kohteena olevan teoksen samainen asetus.