Jos tilanne on se, että joku on päässyt edes joksikin aikaa siihen asemaan, että hän pystyy etäkontrolloimaan tai monitoroimaan Android-käyttöjärjestelmällisen tablet laitteen toimintaa, ns. pöytätietokoneen Windows-käyttöjärjestelmän toimintaa tai ADSL-modeemin kautta kulkevaa tietoliikennettä, mahdollistaa tämä käytännössä äärettömän paljon erilaisia vaihtoehtoja häirintään. Kontrolloitavuuden ei välttämättä tarvitse olla täydellistä, vaan siitäkin on runsaasti riesaa, jos voi suorittaa joitain tiettyjä rajoitettuja toimenpiteitä tietyllä tarkalla ajoituksella. Tällaisten toimenpiteiden syytä voi olla vaikea todistaa sen toimesta, jolle on kohdistettu, sillä esim. kovalevyn käynnistyminen, hiiren pointterin poikkeava liikahtelu tai tietokoneen "kaatuminen" ikään kuin kuuluvat tietokoneen normaaliin toimintaan.

Kirjoittajalle itselleen on käynyt melkein kaikkien ostettujen tietokone- ja mobiililaitteiden kohdalla siten, että monen laitteen kohdalla on ilmennyt jonkinlaista vaihtumista, mutta siitä sinänsä on vaikea johtaa suoraan mitään varmaa näkemystä. Esimerkkeinä: tietokoneen emolevyn kotelosta puuttui emolevy, tablet laitteeksi tuli mustan värinen, vaikka tilasi valkoisen, monitori meni huoltoon pari päivää ostamisen jälkeen, jne. Käytännössä todistettavuus muodostuu tilastollisten epätodennäköisyyksien kautta, mikä voi olla hankala pukea sanallisten selityksien muotoon. Esim. hiiren pointterin "valumisen" johonkin suuntaan voi vielä ymmärtää normaalina ilmiönä, mutta sitä ei niinkään, että se tekee kaarroksia. Seuraavassa kolme esimerkkiä poikkeavasta tietokone- ja mobiililaitteiston toiminnasta.

Tapaus 1. Hetken aikaa ulkona oltua tai muuten jätettyä toviksi verkon selailuun käytettävissä olevia laitteita sellaiseen paikkaan, jossa niitä ei suoraan ole havainnoimassa, on takaisin tullessa ollut esillä jokin verkkosivusto, jossa ei itse ole käynyt, eikä siihen ole suoraan linkkiä niiltä sivuilta, joilla hetki sitten on saattanut olla käymässä. Tätä on tapahtunut eniten pöytätietokoneen kohdalla, mutta vasta sitten kun samaa alkoi tapahtua myös Android-pohjaisen tablet laitteen kohdalla (Samsung Galaxy Tab 10.1, käyttöjärjestelmän versio 3.1), joka perustuu Linuxiin, sekä älypuhelimen kohdalla (Samsung Galaxy S, käyttöjärjestelmän versio 2.3.3), alkoi nousta suurempi huoli siitä, kuinka mobiilejakin laitteita voidaan ottaa luvattomasti etäkäyttöön ja tehdä niillä salaa melkein mitä vain (riippuu käyttäjäoikeustasoista ja siitä tultiinko "laitteeseen sisään" jonkun asennetun sovelluksen kautta eli onko sovelluksella itsellään riittävästi oikeuksia suorittaa komentoja).

Tapaus 2. Kirjoittajan kehitellessä sosiaaliseen kuvanjakopalveluun, Flickriin, vaihtoehtoista Android-laitteille tarkoitettua hakukäyttöliittymää, ilmeni kymmeniä kertoja sovelluksen testaamisen yhteydessä sitä, että tehdessä testihakuja tietyillä hakusanojen yhdistelmillä, alkoi aina muutama minuutti uuden hakusanayhdistelmän käyttämisen jälkeen ilmetä hakutuloksissa erilaisia raakuuksia, kuten tapettua kettua tai gorea, vaikka hakusanoina olisivat olleet varsin neutraalit hakusanat kuten "fractal" ja "colorful". Tätä tapahtui niin usein, että todennäköisyys "luonnolliselle" selitykselle ei tuntunut sopivalta, jolloin ainoaksi mahdollisuudeksi tuntui jäävän se, että jonkun tai joidenkin on ollut mahdollista seurata tietoverkkoliikennettä ja saamansa tiedon perusteella lisätä nopeasti Flickriin jotain töykeällä tavalla ärsyttävää ainesta.

Tapaus 3. ADSL-reititin on alkanut menemään näennäisesti jumiin täsmälleen kotona tietokoneella tehtyjen työtehtävien suorittamisen jälkeen (eräänlaisessa ajatuksellisessa saumakohdassa). Vaikka olisi edelliset 3 - 4 tuntia käyttänyt runsasti Internettiä, niin vasta sitten kun on lopettamassa töitä siltä erää, reitittimen kautta ei enää pääse minnekään verkkosivustolle ennen kuin sen kertaalleen sammuttaa ja uudelleenkäynnistää. Tällaisen häirinnän ajoittaminen vaikuttaa mahdottomalta, ellei pysty seuraamaan sekä tietoverkkoliikennettä, että myös sitä, mitä monitorin ruudulla tapahtuu.

Mobiililaitteiden kohdalla eräänä mahdollisuutena on, että laitteiden firmwaret ovat jotenkin vaihtuneet malicious-tyyppiseen (väärennettyyn ja kustomoituun), mutta se vaatisi sen, että laitteiden toimitusketjuissa olisi vakavia puutteita. Jos mobiililaitteiden firmware on muutettu, voisi se mahdollistaa senkin, että vaikka laitteet näennäisesti olisivat pois verkosta (ledivalon indikoidessa sitä), niin näin ei välttämättä olisikaan, vaan siihen saisi silti yhteyden verkon yli. Tämä tekisi päätelmien tekemisestä huomattavasti hankalampaa, koska arkijärki antaisi olettaa väärin.