Äänenpaineen vaihtelut sisätiloissa korreloituvat ikkunassa ikkunan värähdysliikkeenä, joka voidaan sopivalla laitteistolla konvertoida takaisin ääniaalloiksi. Äänenlaatu, joka tällä tavoin saataisiin ikkunan värähdysliikkeistä luetuksi, riippuisi ikkunan ominaisuuksista. Vaadittava laitteisto koostuisi lasersäteen lähettimestä ja lasersäteen heijastuman keräävästä ja ääniaalloiksi konvertoivasta laitteesta, jotka voivat sijaita kaukana itse ikkunasta, sekä optionaalisesti äänentallennuslaitteistosta.
Lasersäde suunnattaisiin siten, että säde ei kulkeutuisi ikkunan läpi, vaan heijastuisi siitä. Heijastunut lasersäde osuu vastaanottimessa hieman eri kohtiin, riippuen siitä minkälainen äänenpaine ikkunaan milloinkin kohdistuu. Lasin ominaisuudet ja se montako kerrosta niitä on, vaikuttavat äänenlaatuun. Lasin heilahdusliikkeiden ollessa kovin laajoja lasersäteen vastaanottaminen käy erittäin hankalaksi, jos säteiden vastaanotin on kovin kaukana; iso ikkuna värähtelee laajaliikkeisemmin kuin pieni ikkuna ts. ikkunan koon kasvaessa kasvaa myös ikkunaan osuvan lasersäteen heijastuman hajonta. Teemasta on myös variaatioita, joissa lasersäde kohdistetaan 0-asteisessa kulmassa ikkunaan.
Hintaluokassaan tällaisen järjestelmän rakentaminen tee se itse periaatteella ei muodostuisi kovinkaan kalliiksi (joitakin satoja euroja), verrattuna siihen, miten monia kymmeniä tuhansia euroja kaikista hienostuneimmat "kannettavat röntgensädelaitteet" voivat kalleimmillaan maksaa. Vakoilutarvikkeissa on nykyisin runsaasti vaihtoehtoja useissa eri hintaluokissa, asennusohjeita erilaisiin tarpeisiin saaden varsin helposti kun vain sopivilla hakusanoilla Internetistä hakee.
<-- Lapset ja nuoretko eivät muka osaa käyttää projektinhallintasovelluksia?
Monitorit ja televisiot vuotavat tietoa -->