Olikohan se aivan välttämätöntä laittaa Agents of S.H.I.E.L.D.'n jaksossa S7E6 (3.7.2020) näyttämään ja kuljettamaan kädessä mukanaan lihakimpaletta?

Kuva 1. Agents of S.H.I.E.L.D.

Huomaamatta saattaa jäädä se, että enemmällä huomiolla kuin mitä The Flashin Barry vuorollaan piirtää ja muiden pitää arvata (Eiffel-torni), on, että hänen neljä suorana olevaa sormeaan ovat koko piirtämisen ajan hyvin näkyvissä ja tilanteen lopulla hän sijoittaa nuo neljä sormeaan vastakkaisen käden hauiksen päälle (S6E16, 21.4.2020). Ja nyt kun sen on noin sanoin selittänyt, niin ei se niin ihmeelliseltä kuulostakaan, mutta kuvasta merkittävyys käy paremmin selväksi.

Kuva 2. The Flash

Tämä ei tunnu esimerkkinä kovinkaan hyvältä ja kuviakin on noin kummallisen paljon tällaista varten, mutta mainittakoon, että kun tv-sarjaa on viety päättäväisesti höpsön (eng. goofy) suuntaan, siinä on suht helppo ympätä samaan jaksoon mukaan irvokasta ja vakavamielisyyttä, molempia pitkin jaksoa vahvistellen. Legends of Tomorrow'n jaksossa S5E9 on Smell-nimistä punk-bändiä ja sormeen työnnettävän sormuksen ottamista koko käsi niljakkaaseen puuhun sisään työntämällä. Samaisessa jaksossa sekä päästiin eroon haitallisesta, että jouduttiin eroon kaivatuksi jääneestä ihmisestä.

Kuva 3. Legends of Tomorrow
Kuva 4. Legends of Tomorrow
Kuva 5. Legends of Tomorrow
Kuva 6. Legends of Tomorrow
Kuva 7. Legends of Tomorrow

Roswell, New Mexicon jaksossa S2E3 (31.3.2020) naisten korvakorut olivat poikkeuksellisen suuret ja tavanomaisimpien geometristen kuvoiden muotoiset. Miksihän samaisessa jaksossa ammuskeltiin aseella kännissä ja tunnekuohun vallassa pinomaisuuden käsitteen mieleen tuovien ikkunoiden äärellä?

Kuva 8. Roswell, New Mexico
Kuva 9. Roswell, New Mexico

Stargirlin jaksossa S1E4 (9.6.2020), jossa yhden tytön mahdollisuudet pilaantuvat laajempaan levitykseen päätyneen sensuellin videon vuoksi, on sinisyys dominoivana värityksenä Pat Duganin paidoissa ja takeissa koko jakson ajan.

Kuva 10. Stargirl

Roswell, New Mexicon jakson S2E4 kuvaushetkellä ei varmastikaan jäänyt huomaamatta, että antennipäisyys käy tilanteesta varsin selvästi ilmi, antenninoloisen sijoittuessa taustalla henkilön pään kohdalle, vaikka pää hiukan sivuittain liikkuikin. Samaisessa jaksossa aiheutettiin ruokapaikkaan alien-teemaisesta tapahtumasta mainostamaan tulleen hiuslisäkkeen lennähtäminen pois päästä. Vertailtavaksi asettuu, kuinka yhdessä tilanteessa viestijä ei saa viestiään läpi joutumatta nolatuksi ja mutta toisessa tilanteessa "antennipäinen viestijä" tulee kuunnelluksi huolella.

Kuva 11. roswell-S2E4
Kuva 12. Roswell, New Mexico
Kuva 13. Roswell, New Mexico

Arrow'n viimeiseksi jääneessä jaksossa (S8E10, 28.1.2020) luonnehdittiin ääneen hauiksen olemisesta lyhtytolpan paksuiset, sekä esiteltiin toisessa kohdin monen paksuista tolppaa viitatun henkilön ja mainitsijan ollessa kuvassa mukana.

Kuva 14. Arrow

Jotkin nimet ovat kovin suosittuja monissa tv-sarjoissa käytettäväksi. Amazing Storiesin jaksossa S1E1 on Sam Taylor, Lincoln Rhyme: Hunt for the Bone Collectorissa on Peter Taylor, McGyverissä team boss on Russ Taylor.

Samalta illalta on löytynyt helpolla tuohtuneisuutta Arrowsissa (William), S.W.A.T.:ssa (Hondo) ja Star Trek: Discoveryssä (Sylvia Tilly).

Erityismaininnat Doom Patrolin kohtaukselle (S2E4, 3.7.2020), missä kääreisiin vaatetettu ei tehnyt muuta kuin oleskeli useita sekunteja lieden äärellä, kunnes vieressä ollut ruokaa odotteleva herättää kysymyksellään, sekä Money Heistin kohtaukselle (S3E7, 19.7.2019), missä odoteltiin puuhun kiivenneenä, että etsintäpartio menee ohitse.

Pitäisiköhän tarkastelua laajentaa paljonkin myös keskusteluohjelmiin, sillä ihan sattumalta tuli huomioineeksi, että Jimmy Fallon ja James Corden olivat molemmat ottaneet samalle illalle yhteensopivuusteeman, missä ennalta tallennettuja video- ja audioklippejä käytettiin luomaan hupia siitä, miten eri tallenteista koostettiin jotain näennäisen, mutta hupaisen oloisen kamalasti yhteensopivaa?

Siitä ei välttämättä ole mitään erityisempää sanomista, että Riverdalen Betty otti ja lähti moukaroimaan hautakiveä rikki, mutta huomioimishetkellä tapahtuma tuntui siltä, että sitä on varmastikin aiottu käytettävän jonkin muun asian mielessä lämppäilyssä. Bettyllähän on hyvinkin raivokas ilmi kasvoillaan ja selvästikin antaa tunteensa purkautua iskujensa myötä.

Kuva 15. Riverdale

S.W.A.T.'n jaksossa S3E13 eli samana päivänä (29.1.2020), kun Betty moukaroi hautakiveä rikki, juostiin useiden paperiseinien läpi.

Kuva 16. S.W.A.T.

The Blacklistin jaksossa S7E1 (4.10.2019) Raymond Reddington on väitetysti halvaantunut ja sen vuoksi hänen päätään, lantiotaan ja jalkojaan pidetään liikettä vastustavien pehmuskappaleiden avulla aloillaan kehon sivuilta. Samaniltaisessa Supergirlin jaksossa päästään vain suurella vaivalla ujuttautumaan läpi tiukasta aukosta.

Kuva 17. The Blacklist

The Mandalorianin toinen kausi päättyi vuoden 2020 loppupuolella ja The Stand alkoi. Yhteisenä tekijänä laajenneen oloinen kaula, missä Mandalorianin puolelta post-credits -skenen Twi'lek Bib Fortuna ja The Standista monien virukseen sairastuneiden kaulat, jotka näyttävät niin laajenneilta ettei leuan rajoja edes erota.

The Standissa Alexander Skarsgårdin esittämä Randall Flagg hyräilee laulun sanoja sellissä viruvan lähettyvillä. Pennyworthissa Wallace "Dave Boy" McDougal koettaa surumielisyydessään viheltää jotain sävelmää, siinä surkeasti onnistuen.

The Mandalorianin päätösjaksossa käytetty Mark Hamill -deepfake on siitä mainittavan arvoinen, että sen tajuaminen vaatii etääntymään tv-sarjan jakson kokemisesta ja ottamaan huomiointiin mukaan tv-sarjan tuotannollista puolta, mitä taasen ei tarvinnut tehdä The Professionalsin ensimmäisen kauden päätösjaksossa, missä päähenkilö oli deepfeikattu sanomaan jotain, mitä ei koskaan ollut sanonut.

Serpentissa kerätään korut talteen samoihin aikoihin kuin Expandissa luovutaan rannekorusta. Toisen tuottavana tahona on hääräillyt paljolti BBC One ja Netflix, toisessa pitkälti Amazon.

Tv-sarjassa SEAL Team oli monen jakson edestä yritystä pelastaa yksi joukkueen jäsen, mikä saatiin lopulti onnistumaan samoihin aikoihin kuin Expansessa saatiin pelastettua avaruuden tyhjyydessä lillunut Naomi Nagata. SEAL Team on CBS Studios -tuotantoa.

Riverdalessa (S5E10) "break through to otherwise unreachable memories using maple mushrooms". Claricessa (S1E6) "cognitive interview". Mahdollisesti liian tavanomaiselta kuulostava käsiraudoissa oleminen, tässä erityisesti käsiraudoista väkisin irtautuminen Riverdalessa (S5E10) ja käsiraudoista ei-pitävyys, niissä rimpuilevuus Pennyworthissa (S2E9).

Kun aiemmista roolisuorituksistaan tunnetuksi tullut näyttelijä pestataan tv-sarjaan, jossa hän tulee näyttelemään sellaista henkilöä, jossa on paljon samaa kuin jossain näyttelijän aiemmassa roolityössä, katsoja vetää tuohon aiempaan roolisuoritukseen liittyvät mielikuvat mukaan uudempaa roolisuoritusta ensi kertaa katsoessaan.

Tv-sarjassa Kohde (eng. "Person of Interest") Michael Emerson näyttelee Harold Finchiä, joka on "a reclusive billionaire software genius who built a machine that predicts future crimes and outputs either the victim’s or perpetrator’s Social Security number” (Person of Interest Wikistä) ja Arrow -tv-sarjassa hän tulee ensi kerran esitellyksi kasvojen kera jaksossa Dangerous Liaisons, missä hän on Cayden James, “the leader of Helix, an organization uniting masterful hacktivists" (cbr.com).

Kuvissa Arrown viidennellä kaudella suoritettu Cayden Jamesin vapautusoperaatio ja hakkerointioperaatio kuudennella kaudella.

Vaikka tv-sarjan ensiesitystä ennen sitä ei oltaisi näytetty virallisesti missään muussa maassa minkään katselupalvelun kautta, päätyy niiden tapahtumista silti tietoa tuotantoon osallistumattomien ihmisten siten käytettäväksi, että tv-sarjan jakson yksittäisen tapahtuman yhdistyvyyttä tietyn katsojan elämäntapahtumiin lämppäillään kohdeyksilön mielessä jo vaikkapa muutamaa päivää aiemmin, kyseisenä päivänä tai vaikka koko edeltävän viikon.

Batwoman jaksossa S1E5 (4.11.2019) pikkutyttö yrittää saada puuseinästä naulaa irti, jotta saisi sillä oven lukon auki. Tätä ennen kohdeyksilön mielessä lämppäiltiin sitä lapsuuden tapahtumaa, missä hän tuli astuneeksi naapurin omakotitalon rakennustyömaalla naulan päälle ja mikä meni sitten suoraan jalasta läpi.

Kuva 1. Batwoman, S1E5

The Blacklistin jaksossa S7E2 (11.10.2019) mentiin takaa-ajajia pakoon taloon, jonka 81-vuotiaalla omistajalla oli kohtalaisen runsas asevarasto käytössään mahdollista tarvetta varten. Taistelu tuli, laukauksia vaihdettiin. Vain muutamaa päivää ennen kyseistä tv-sarjan jaksoa sukulaiset möivät myynnissä olleen iäkkään sukulaisen omakotitalon ja sanoivat sen uudeksi asukkaaksi tulevan 81-vuotiaan henkilön.

Kuva 2. The Blacklist, S7E2

FBI:n jaksossa S2E3 (8.10.2019) oli tummaihoisen naisen käytössä musta paita, jossa oli määrällisesti saman verran punaista raitaa kuin kohdeyksilön Craft-merkkisessä, lenkkeilyssä käytetyssä lämpökerroksen yläosassa. FBI:n jakso oli ainoa katsottavaksi merkattu lenkkeilyaamuna, joten tietystihän tällaista yhteyttä oli jotenkin käytettävä, ajattelivat häiritsemään pyrkivät.

Kuva 3. FBI, S2E3

Riverdalen jaksossa S4E13 (12.2.2020) Hiram Lodge saatiin puhkumaan jaksavuutta ja virtaa, kun häntä ärsytettiin hänen tyttärensä Veronica Lodgen toimesta. Kohdeyksilöä ohjailtiin tosielämässä saamaan asioita aikaan aiheuttamalla hänessä tuntua, että tietyt ongelmalliset asiat eivät parane, ellei niille ryhdy tekemään jotain. Seurasikin yli tavanomaisen työpäivän mittainen jaksavuuden puuska, mikä ei oikeastaan ollut kovin tavatonta, mutta aiempiin päiviin tai viikkoihin nähden selvästi tehokkaampaa aikaansaamista.

Kuva 4. Riverdale, S4E13

Spidesin jaksossa S1E1 (5.11.2019) nähtiin käytössä ja monen minuutin verran kuvattuna melko yksivärinen verryttelytakki, jollaista on tyypillisesti erittäin hankala löytää mistään urheiluvälineliikkeistä. Kohdeyksilöllä tällainen kuitenkin oli ollut käytössään jo vuosia (Marmotin mallistosta), väriltään ketään oletetettavasti häiritsemättömästi tietynlaisen vihreä. Tätäkään ennakkotietoa ei jätetty käyttämättä vaivaannuttavasti.

Kuva 5. Spides, S1E1

Supernaturalin jaksossa S15E8 (12.12.2019) jumala sai rahapelikoneesta pelkkää voittoa. Tästä tv-sarjan jakson tapahtumasta tietävät tahot eivät jättäneet hyödyntämättä sitä tietoa, että kohdeyksilö oli ollut aikoinaan pelaamassa biljardia ja juomassa olutta tuolloisen paljolti tavatun tuttavansa kanssa, missä yhteydessä he käyttivät jonkin verran rahaa myös kyseisen biljardisalin rahapeliautomaattiin, joka alkoi antamaan niin paljon ja usein voittoa, että molemmat ja paikan omistaja myöskin olivat tikahtua nauruun, sillä se kolikkojen määrä ja loppumattomalta tuntunut voittaminen oli aivan ihmeelliseltä ja tottuneisuudesta niin kauas poikkeavaa, ettei tiennyt miten olisi.

Kuva 6. Supernatural, S15E8

Titansin jaksossa S2E7 (18.10.2019) Dick Grayson näkee hallusinaationa Bruce Wayneä paljolti joka paikassa kommentoimassa Dickin tekemisiä, aikomisia, pyrkimyksiä ym. Koska kohdeyksilön on muille vihjailun kautta kautta pyritty määrittämään tyypiksi, joka on asiallisen toiminnan hyväksyvää ja kelvottomasta toiminnasta sanallisesti näpäyttävää, sekä hänellä on myös alter egonsa, kyseinen jakso tarjosi tietynasenteisille ihmisille teoreettisen keinon rihmoittaa fiktiota ja vihjaillusti luonnehdittua tosielämää. Näillä vaikuttamaan pyrkijöillähän on siis eräänlaiset yleisönsä myöskin, vaikkeivat he aina itsekään tiedä kuka on yleisössä ja kuka esittäjänä.

Kuva 7. Titans, S2E7

Sitähän ne tekevät muutenkin eli käsikirjoittavat luontevasti sellaista sisältävää, mikä tuli yllättäen, nopeasti tai pikaisena pyyntönä tv-sarjaan, oikeaan elämään, oikeasta elämästä ammentaen, tv-sarjasta ammentaen.

Jospa Thea Queen näytti sen vuoksi Oliver Queenille kahdella sormella "näin vähän" ollessaan vuoren reunalla istuskelemassa (Arrow S8E3, 30.10.2019), että joku oli pyytänyt aiheuttamaan tiettyä katsojaa varten synkronisaation hänen elämässään merkittävänä olevaan sillä hetkellä, kun kyseinen jakso ajatetaan ulos? Ehkäpä jotain sellaista katsojaa varten, jolla on oma PDF-julkaisunsa, jonka nimessä on jotain "vuorimaisuutta" ja jonka toinen julkaisuun liittyvä tuotos liittyy elämänvaiheiden kautta aiempaan työpaikkaan, jonka erään osakkaan myöhemmin perustama yritys on nimeltään "Small"?

Kuva 1. Arrow, S8E3

Mitä jos sikapäätä pitänyt, teljetty, venyvään, katosta kiinni olevaan nuoraan kytketty ja syylliseksi vangitsijan toimesta määritetty, ei ollutkaan The Blacklistin jakson (S7E7, 15.11.2019) avauksessa säälittävänä esitelty ja lopussa samassa huoneessa vangitsijansa surmaama nopalla heitetyn jakson idean vuoksi, vaan oli tiedossa, että jakson tullessa ulosajetuksi, olisi samaan aikaan meneillään jokin kampanja tai massiivinen poliisioperaatio, jossa "sikamaisesti" esim. lapsia kohtaan käyttäytyviä jallitetaan paljastamaan anonyymiksi luulemansa nettihenkilöllisyytensä? Joitakin tuotantoon osallistuvia olisi voitu saada luulemaan, että jokin tietty henkilö olisi juuri tällainen "sikamainen" ihminen, minkä vuoksi tv-sarjan jaksoon olisi ympätty pyynnöstä mukaan sellaista havaittavaa, jonka jokin kohderyhmä assosioisi johonkin tiettyyn henkilöön liittyväksi, vaikkei mitään perusteita olisikaan.

Kuva 2. The Blacklist, S7E7

Kun roolihahmolla on kana kaverina siinä määrin, että siitä riittää kuvattavaa monen jakson edestä (Lost in Space, kausi 2, 26.5.2020), sekä samainen Debbie-kana on ollut mukana jo edellisellä kaudella, on tuotannossa olevilla ollut enemmän päätettävää kuin yksittäisen tavaran vaihtaminen joltain tasolta jossain yksittäisessä kohtauksessa. Mahdollisuuksien ulottuvuuteen voisi sisältyä se, että on tunnistettu sarjassa esiintyvän sattumalta niin paljon sellaisia nimiä ja nimikkeitä, jotka liittyvät johonkin tiettyyn oletettuun tulevaan katsojaan, että siihen sopisi mukaan yksi keinotekoisemmin lisätty, joka sekä täsmäisi tv-sarjan tyyliin, että kytkeytyisi tietyn katsojan mielessä johonkin hänelle merkittävään, jossa ei olisi kanamaisuuden kanssa mitään muuta tekemistä kuin yksi tavu jossain sanassa.

Kuva 3. Lost in Space, S2E1

Tv-sarjoja kirjoitetaan kaukaa ennalta ja niin pitkään, että siinä ehditään hyvin miettiä ja tarkastella minkälaiseksi jokin tietty tosielämän henkilö on kehittymässä ja mitä hänen elämälleen kuuluu jonain tiettynä viikkona. Varsinkin, jos hänen elämänsä on muutenkin suuressa määrin muiden ihmisten rajoittamaa ja ohjailemaa. Tv-sarjojen tuottajilla ei välttämättä ole ehdottomia vaatimuksia sille, etteikö jotain tietynlaista tapahtumakokonaisuutta voisi levittää muutaman eri jakson mittaiseksi ja etteikö sisältyvien tapahtumien joukkoon voisi sijoittaa jotain kohdeyksilön elämän kanssa synkkaavaa? Ehkä juuri tämän vuoksi Gary Greenin roolihahmo on pyrkimässä saamaan ihmisiä (Legends of Tomorrow S5E14, 26.5.2020) ymmärtämään hiukan kömpelöllä "the world is wrong"-ilmaisulla, että maailmassa on jotain vikaa, vaikkei aivan itsekään ymmärrä, mikä siinä on vialla.

Kuva 4. Legends of Tomorrow, S5E14

Voisiko kyse olla jonkinlaisesta allegorian tavoittelusta, missä samaan kylmään konttiin (The Blacklist S7E14, 11.4.2020) päädytetään eri syistä kaksi toisensa entuudestaan muistavaa tai muistamaan tulevaa henkilöä? Tosielämän kohdeyksilön elämässä vastaavuus muodostuisi hänen syväjäädytyshuoli-aiheisesta kirjoittelustaan ja siitä seuraavasta psykiatriselle osastolle joutumisesta ja siellä keinotekoisesti kohdatuksi joutuneista kahdesta ihmisestä.

Kuva 5. The Blacklist, S7E14

Mitäpä jos Mr Robotin konsolissa toisinaan nähty käyttäjätunnus "samsepi" olisikin viittaus tiettyyn henkilöön, jonka nuoruuden kutsumanimi on Sepi ja hänen lähisukulaisensa olisi Sam? Mitäpä jos tämän hakkerihenkisen tv-sarjan tuotannossa oltaisiin oltu jo vuosia eräitä samaisen Sepin tietoturvaongelmista tietoisina olevia ja heillä olisi näiden muiden kanssa yhtälaiset mahdollisuudet seuloa hänen elämäänsä tiedostojen pengomisten, asuintaloon asennettujen sensoreiden ym. keinojen avulla? Mitäpä, jos Sepi olisi ollut suuren osan elämäänsä ns. tuuliajolla, vaikka pyrkiikin päätymään koosteisempaan itseen kaikista ulkopuolisten elämäänsä vaikuttaneista teoista ja saaduista psykiatrisista diagnooseista huolimatta? Mitäpä jos idea metsään eksymisestä (S4E4, 27.10.2020) olisi juontunut pitkäaikaisesta Sepin elämän seuraamisesta ja missä eksyminen saisi alkunsa yhdestä ainoasta koko homman sekoittavasta tapahtumasta eli tässä tv-sarjan jaksossa auton tulemisesta varastetuksi, mikä sattumoisin tapahtui aikoinaan myös Sepillä ja mikä myös sai hänen pois tolaltaan ja elämän sekaisin pitkähköksi aikaa.

Kuva 6. Mr Robot, S4E4

Saturday Night Live ei ole kai koskaan kaihtanut pikkutuhmaa pidemmälle menevää pervoilua, joten jos jostain päin maailmaa löytyy ihminen, jolla on heidän linjaansa sopiva maine, niin mikseivätpä he käyttäisi tällaista hyväkseen soveltaessaan tuotannossaan sekä--että -periaatetta eli tuotannon sisältö on sekä heidän normaalityyliinsä sopivaa, mutta sisältää aineksia tai osa-kokonaisuuksia, jotka ovat tämän tietyn henkilön elämästä juontuvia. Tätä voi verrata vaikka siihen, kuinka lapsilla annetaan ala-asteen oppitunnilla tehtäväksi kirjoittaa tarina, jossa täytyy esiintyä jotkin neljä annettua sanaa kuten pyörä, matka, luola ja taika. Lapsethan ottavat tällaisen mielenkiintoisena haasteena ja tuottavat kaikki varsin erilaiset tarinat. Ei viikottaisiin tuotantosykleihin tottuneilla viihdealan ammattilaisilla pitäisi ainakaan vaikeampaa olla kehittää ulkoa annettujen ideoiden pohjalta jotain viihdyttävää? "Space Mistakes" (875. jakso, 26.10.2019) voisi täten olla juontuvaista siitä, että virheellisyyden ideaa on kohdeyksilön elämässä ollut erikoisempina muotoina sellaisia kuten entisajan paikallisena catch-phrasena "ähläm sähläm" eli ulkomaalaiset maahanmuuttajat, missä sana sählä sisältää paljon konnotaatioita tumpeloimiseen ja koheltamiseen, sekä lukio-opettajan omituinen "mikäs ruttuinen paperi sinulla siinä" (paperin yksi kulma hiukan taittunut), missä paperin ruttuisuudesta mainitseminen assosioituu jonkin paperille viedyn yritelmän pois heittämiseen, sekä erään viraston Sahla-nimiseen virkailijaan, joka on muuten kuin sählä, mutta ä-pisteet vain puuttuvat, sekä waterfall-periaatteella tehtävään suunnittelutyöhön, missä aiemmin toteutettua ei ole enää helppo korjata ym. Oletuksena olisi, että nämä eri sähläävyydet muodot ym. sisältöideaa antavat olisivat ajan kanssa päätyneet sellaisten ihmisten tietoon, jolla sattuisi olemaan myös jonkinmoiset yhteydet SNL:n tuotantoon, joka sitten ajoittaisi tietyn sisältöisen jakson siihen viikkoon, kun sähläävyys näyttelisi jotain erityistä roolia kohdeyksilön elämässä.

Kuva 7. Saturday Night Live, S45E04

Margot Kidder, joka näytteli toimittaja Lois Lanea vuoden 1978 Supermanissa ja sen jatko-osassa, koki vakavan hermoromahduksen ja eleli sen jälkeen useita päiviä kaduilla kunnes kirjautui psykiatriseen hoitolaitokseen, tiedostettuaan, että hänen kolme vuotta kirjoittamansa elämänkerran luonnos oli tietokoneviruksen aiheuttamana tuhoutunut palauttamattomaksi. Sellaisessa menetyksessä koettua tunnetta saattaa voida verrata tv-sarjan The 100 jaksossa (S7E2, 28.5.2020) koettuun menetykseen, missä monenkertaisen mökkihöperöltä vaikuttanut mies ei kuuntele pyyntöjä olla tuhoamatta tablet-laitetta, joka sisältää äärimmäisen arvokasta tietoa, vaan paiskaa sen lattiaan. Tällaiset pitkään työstetyt tai jalostetut menetykset, sekä muut vielä hetki sitten saatavilla olleet, mutta hetkeä myöhemmin lopullisesti tuhoutumiset, olisivat erittäin vakavasti mielenterveyttä järkyttäviä monelle menetyksen merkittävyyden tajuavalle, mutta tv-sarjan tilanteen lavastus, roolihahmojen olemukset, puheissa esiintyneet sanat ym. saattaisivat olla optimoitu saamaan jokin tietty yksittäinen katsoja sen tunteen valtaan, että vastaava menetys oli ollut hyvin lähellä hänellä itsellään hänen kokiessaan, että hänen elektronisten laitteidensa tietoturva oli vajaata, mistä todisteena monet tiedostot, jotka sisälsivät pelkkä yhtä kirjainmerkkiä, vaikka tiedostojen koot olivat täysin samoja. Tämä taas saisi hänet ajautumaan ajatukseen, että hän saattaisi itse näyttää mierontien kulkijalta, jos hän ei saisi uhkaavia ongelmia järjestykseen ja pois vaikuttamasta. Tämän menetyksen hän olisi tullut saatetuksi huomaamaan juuri sellaisena päivänä, kun tuo kyseisen tv-sarjan jakso ajettaisiin ulos.

Kuva 8. The 100, S7E2

Supergirlissä (S5E12, 17.2.2020) käytettiin paljon sanaa "bounce" ja siinä oli heti jakson alussa baaripöydän antimina matalan napostelukorin osittain peittävä, toistuvakuvioinen paperiliina (samaa geometrista muotoa valkoisena ja punaisena). Samassa tilanneyhteydessä laulettiin karaokena Toton "Africa" ja myöhemmässä vaiheessa annettiin lahjaksi 500-osainen palapeli. Kaikki nämä saavat tietyn katsojan mieleen ajatuksen tietyn ajalle menetetystä tietokonemerkistä. Mainitunlukuisella mallilla, jossa oli 512 Kt keskusmuistia, tehtiin 80-luvulla paljon kohahduksia aikaan saanut renderöity jönglöörianimaatio, jossa voi nähdä verrannollisuuden laitteiston moniajokyvykkyyteen. Vuoden 1984 CES-messuilla kävijät eivät voineet pitää mahdollisena, että sen ruudulla nähtävissä ollut ja yhtäaikaa muiden sovellusten kanssa näkynyt toistuvakuvioinen (punaista ja valkoista), pomppiva pallo oli tosiaan kyseisellä laitteella reaaliajassa tuotettu. Tämä ikoninen pallo päätyi myöhempinä vuosina, omistajavaihdoksien jälkeen, käyttöjärjestelmän uuden version logoon. Eräs kohdehenkilön kanssa samaisesta laitesarjasta tietokoneen itselleen ostanut ja sitä paljon käyttänyt tuttava tapasi soittaa autossaan Toto-artistin sitä levyä, jossa oli kappale "Africa". Kaikki nämä pikku vihjeet tarjoavat hyvän mahdollisuuden ounastella, että taas on jotain käsikirjoittajaa lähestytty tietyissä merkeissä.

Kuva 9. Supergirl, S5E12