Motivaatio, ajankohta tjm. syy voivat vaikuttaa siihen, ettei jotain kirjoittamista käy aloittamaan juuri sillä hetkellä, kun netistä jotain selaillessaan tulee huomioineeksi jotain talteen ottamisen arvoista, jolla voi olla vähintään jostain muistuttava merkitys. Tuolloin screenshot yhdessä nähdyn sivun osoitteen kanssa riittänee myöhemmän käytön alkuun saamiseen.
Screenshottien ottamiseen ja kopioimiseen yhdessä verkko-osoitteen kanssa julkaisusovelluksen instanssiin (Quick saves -kuvasäilöön) on tehty Minimum Viable Product -periaatteella Android-sovellus, joka on tarkoitettu käytettäväksi pelkästään Android-tableteilla, joissa on käyttöjärjestelmänä vähintään Android 11. Sovellukseen kirjaudutaan käyttäjätunnuksella ja sessiokoodilla eli sisäänkirjautuminen salasanalla pitää olla jo tapahtunut, jotta sessiokoodi olisi käytettävissä ja saatavilla.
Tämä sovellus toimii vastaanottajana selaimen jako-toiminnolle, mitä kautta se saa tiedon selaimessa avoinna olevasta verkko-sivusta. Tämän tiedon perusteella se voi avata samaisen sivun kyseisessä sovelluksessa, jotta käyttäjä voi sitten otella siitä tarvitsemansa määrän screenshotteja, jotka näkyvät samassa näkymässä olevassa kuvaruudukossa. Screenshotit jäävät talteen laitteen Pictures-hakemistoon. Siirrettävät kuvat pyritään säilyttämään niin korkearesoluutioisessa laadussa kuin mahdollista, jotta niiden myöhempi mahdollinen rajaaminen jäisi mahdolliseksi. Näiden kuvien Exif-tietokenttiä käytetään hyväksi tallentamalla kuviin mukaan tieto verkkosivun osoitteesta ja sivun nimestä. Nämä päätyvät siirron Quick saves -kuvasäilön kuvien Description- ja Source-tiedoiksi.
Samaisella sovelluksella voi tallentaa myös pelkän linkin ja sen takaisen sivun nimen, missä tallennuksen voi kohdistaa sovelluksessa valittavaan adequate setin adequateen [nämä pitäisi varmaankin suomentaa?].
Ilman erillistä sovellusta kuvakaappauksen linkin takaisesta sivusta saa otettua mm. lisäämällä linkki ensin adequateen ja valitsemalla sitten Take a screenshot -toiminto (ks. ohjeistuksen kirjoitus "Mietintäaineistot eli palvelun termistössä adequates") tai sitten ottamalla kuvakaappaus käyttäen mobiililaitteen tai sen selaimen omia toiminnallisuuksia.
Androidilla saa otettua webbisivuista vaikka koko sivun korkuisen kuvakaappauksen, kun ensin kirjoittaa osoiteriville "chrome://flags" ja valitsee lukuisista asetuksista "screenshots for android v2", minkä laittaa "enabled". Tällöin selaimessa saa käyttöön jako-toiminnosta löytyvän "pitkän kuvakaappauksen", mikä tallentaa otetan kuvakaappauksen kyseiseen laitteeseen (hakemistoon "DCIM/Screenshots", kuvatiedoston nimi muodostuu vakioidun muodon mukaan).
iPadilla saa otettua webbisivuista koko sivun korkuisen kuvakaappauksen tai rajatumman kokoisen, kun ensin painaa lyhykäisesti Home ja jompaa kumpaa volyymi-painikkeista, minkä jälkeen pääsee valitsemaan näytön ja koko sivun kuvakaappauksen väliltä. Tallennus tekee PDF-tiedoston, jos tekee koko sivun kuvakaaappauksen, muuten PNG-tiedoston. Molemmilla valinnoilla pääsee tekemään rajausta ja toimii yhtäläisesti esim. Safaria ja Edgeä käytettäessä. Kuvatiedoston nimeksi tulee automaattisesti webbisivun otsikko.
Windows 11:een tavanomaisesti sisältyvässä Edge-selaimessa on perusominaisuuksina verkkosieppaus-toiminnon, jolla voi ottaa verkkosivuista sekä koko sivun kokoisen kuvakaappauksen tai rajailla miten haluaa. Tiedostonimi sisältää sanan "verkkosieppaus" ja kuvatiedoston muoton on aina jpeg. Vaihtoehtoisesti voi asentaa selaimen laajennusosan kuten FireShotin.
PDF-tiedostojen sivujen ja niihin tehtyjen merkintöjen kuvatiedostoon viemiseksi on kentied saatavilla PDF-lukija -sovelluksia, joiden Share-toiminnon kohteista löytyy suoraan mahdollisuus tallentaa esille ollut sivu kuvatiedostoksi valittuun paikkaan. Toisinaan nämä eivät tarjoa kovinkaan korkearesoluutioisen kuvan tekemistä, joten erillinen, kenties pari euroa maksava, sovellus sellaiseen erityisesti tarkoitettuna voi olla paljon parempi vaihtoehto (valittavissa esim. kuvakoko, sivut, tiedostotyyppi ym.). Kun PDF-tiedostosta on saatu halutunlaiset kuvat, voi saman laitteen selaimessa avoinna olevan julkaisusovelluksen importing-näkymässä sitten tuoda tallennetun kuvan julkaisusovelluksen teoksen tai adequatesetin käyttöön.
<-- Eroja toimivuudessa eri päätelaitteissa ja selaimissa?
Sinänsä käyttökelpoisia harkinnassa olevia particulars-tyyppejä -->