Muutamassa näkymässä on melko tavanomaista, että näkymän korkeus kasvaa eri elementtien tilaa vievyyden vuoksi sen verran suureksi, että hiiren rullan hyödyntäminen (suositeltavaa) sivun vierittämisessä ei ole riittävää käyttömukavuuden ylläpysymisen mielessä, joten joidenkin näkymän osa-alueiden näkyvyyttä tai tilankäyttöä voidaan vaihdella kahden eri vaihtoehdon välillä. Vipu-säätimiä tällaiseen on mm. kirjoituksien hienosäätö -näkymässä. Samaiseen vipujen ryhmään on laitettu mukaan mahdollisuus listata kirjoitusten kokoelman kirjoitukset -listassa nekin kirjoitukset, jotka on toisaalla merkitty ei-osallistuviksi tai jotka ovat sijoittuneena kirjoitusten kokoelmaan, joka ei ole merkitty mukaan julkaistavaan teokseen.
Kirjoituksiin voi sisältyä useammanlaisia teksti-osia kuten ingressi ja mielipide (valikoima ei ole aivan stabiloitunut, joten varmastikin vielä muuttuu). Näiden kirjoittajalle näkymistä voi säätää asettamalla niitä valituilta osin näkyviin tai pois näkyvistä, joka yksitellen valiten tai esiasetuksia käyttäen. Jos jonkin teksti-osan laittaa pois näkyvistä, ei tämä poista teksti-osassa ollutta tekstiä, millä vältetään vahinkojen tapahtuminen. Nämä valinnat eivät vaikuta siihen, miltä kirjoitukset näyttävät lukijalle, sillä siihen vaikuttaa se onko tietyissä tekstikentissä sisältöä ja onko joissakin tapauksissa erillinen näkyvyys-asetus laitettu päälle kirjoituksien hienosäätö -näkymässä. Näitä tekstikenttiä on nähtävillä useissa useissa näkymissä, joissa kirjoituksia voi muokata.
Joillakin näistä tekstikentistä on hienoisempaa toiminnallisuutta kuten viitetietojen kytkeminen sisältötekstiin, päivämäärän valitseminen hiirellä, tagien valitseminen valintalistalta ym.
References-tekstikentän hyödyllisyyttä on paranneltu lisäämällä siihen muutama kätevä ominaisuus. Kun tämä tekstikenttä defokusoituu, tekstikentän tilalla näkyvät references-tiedot siten, että linkin toimivat linkkien tavoin ja klikattaessa Ctrl-painikkeen kanssa jotain numeroitua riviä, kyseinen viitetieto lisätään tekstiin kursorin osoittamaan kohtaan hakusulkeisena numerona. Näiden linkkien vierellä näkyy automaattisesti haetut favicons-kuvakkeet. Kaikki nämä linkit numeroidaan uudestaan, jos dekusointi-vaiheessa painaa samalla Ctrl, mitä kannattaa käyttää varoen, koska tekstissä jo olevia viitteitä ei tuolloin vaihdeta. Tekstissä jo olevaa hakasulkeista viitenumeroa klikkaamalla korostetaan References-tiedoista esille kyseinen viitetieto.
References-tekstikenttään voi tipauttaa sen tyhjänä ollessaan linkkejä selaimen kirjanmerkeistä, jos selain sen mahdollistaa, jolloin linkit lisätään kyseiseen tekstikenttään. Tämän jälkeen tekstikenttä piilotetaan, jotta paneeli-versiolla on tilaa näyttää references-tiedot toisin. Useiden selaimien suojausrajoitukset estävät lukemasta useiden linkkien nimi-tietoa, vaan antavat joko vain ensimmäisen tai eivät ollenkaan, joten tekstikentän tilalla olevan paneelin päälle linkkejä voi tipautella vain yksitellen.
Näistä tekstikentistä Document header ja Document footer tulevat hyödynnetyksi ainoastaan writingsending-näkymässä, jossa voi mm. generoida kirjoituksesta asiakirjamaisen Word-dokumentin, millä voi täten antaa ylä- ja alatunnisteen. Tämä on kokeellinen ominaisuus, missä voi antaa ylätunnisteeksi osoitteen, asiakirjan tyypin nimen ja päiväyksen, jotka sijoitetaan sopiville paikoilleen yhdessä sivunumeroinnin ym. kanssa. Syntaksi on kerrottu tarkemmin ylätunniste-tekstikentän placeholder-tiedoissa.
<-- Listaavien taulukoiden toiminnallisuuksia
Tekstieditorin valikot, pikanäppäimet -->