Opiskelusta kertomisen suhteen paikallislehti pysyttelee samaan tapaan kaukana enemmän kertomisesta kuin terveyspalveluidenkin osalta. Koulutusala pääsee otsikoihin sellaisen ollessa todennäköisesti poistumassa kaupungista, kun se on varmaa ja kun eri tahojen annetaan kertoa mielipiteensä asiasta. Suurista rahoitusleikkauksista uutisoidaan suht taatusti, kuten myös koulutuskuntayhtymän aikoessa hakea lisäavustusta pärjätäkseen ja steinerkoulun saama lainasta kaupungilta kerrotaan myös. Mielipidekirjoitus leikkausten väitetyistä vaikutuksista maakunnan elinvoimaan julkaistaan, kuten myös mielipidekirjoitus kansainvälisten opiskelijoiden olemisesta "hankalassa välikädessä". Nimilista LUT-yliopistosta valmistuneista on ilmeisen tärkeää sisältöä paikallislehdessä julkaistavaksi siinä missä Sammon henkilöstöön kohdistuvat yt-neuvottelutkin. Loasin kaavaileman opiskelijatalon rahoituksen vastatuulisuudesta lukijoiden varmaankin oletetaan olevan kiinnostunut, koska kysehän on sentään opiskelijoille tarkoitetusta talosta ja täten myös sellaisesta tehty valitus hallinto-oikeuteen tuli myös ansainneeksi uutisensa. Tutkintojen ja linjojen lopettamiset ja uutena mukaan tulemiset saavat myös uutisensa kuten "uusi perusopetuksen tiedelinjan aloittaa", "uusi opiskelulinja aloittaa", "ammattiopisto lopettaa kaksoistutkinnon" ja "alakoululaisia siirretään opiskelemaan toiseen kouluun".
Lähempänä enemmän kertomista olisi LUT:n kehittymisestä kertova artikkeli runsaine kuvineen, mutta sanomalehdestä tapaa saada vähänlaisesti tietoa ja tuntumaa vaikkapa siitä, kuinka opiskelija kehittyy ihmiseksi, joka pitää olemisestaan kaupungille hyödyllisenä tai kuinka jonkin koulutusalan sivuaineen opiskelu tai gradutyön valmiiksi saaminen innoitti hakeutumaan kaupungille töihin kehittämään Lappeenrantaa tai kuinka se oppilaitosyhteistyö todella toimiikaan yritysten kanssa tai minkälaisiin ongelmiin opiskelijat joutuvatkaan, kun joku luennoitsija ei saa tehtyä tärkeästä opintojaksosta opiskelijoita kiinnostavaa tai kuinka tietämys pitäytyy erilaisissa siiloissaan, eikä oikein koskaan saavuta mahdollisuuksia muodostua kaupunkilaisia laajalti hyödyttäväksi.
Opiskelijoiden asumisoloista ja asunnon saamisen mahdollisuuksista kertominen on vaikuttanut tuntuvan "turvalliselta" kerrottavalta, sillä sellainen ei kerro liiaksi opiskelijoista opiskelijoina, vaan pikemminkin opiskelijoista ihmisinä, kuten näissä: "Lappeenrannassa on nyt historiallisen paljon opiskelijoita vailla kotia", "Lappeenrantaan saapuvat opiskelijat toivovat yksiötä hyvällä sijainnilla", "Loasin asukkaat paljastavat tärkeimmät kriteerit opiskelija-asunnolle", "Mykkäkoulua pitävä kämppis ja rappukäytävässä nukkuvia poikia - näin Loasin entiset asukkaat muistelevat opiskelija-asumista Lappeenrannassa", "Uutta Loasin taloa rakennetaan jo tänä vuonna - tavoitteena 600 asuntoa lisää" ja "Näin lappeenrantalainen pariskunta sisustaa opiskelijakaksionsa, jossa teekkarius saa näkyä".
Muina etäämmällä varsinaisesta opiskelijuudesta kertovina artikkeleina "Etelä-Saimaa lähti opiskelijajoukon kanssa selvittämään, miksi baarien kiertäminen on vuodesta toiseen se juttu", "Opiskelijat saavat vuokrattua hulppeita virkistystiloja Lappeenrannassa - Loas Teatterin kerhotilasta upeat näkymät", "Loasin synttäreillä tunnelma oli välitön mutta väljä" ja "Opiskelijat juhlistavat vuoden harmainta päivää Lappeenrannan urheilutalolla".
Kampusalueen oppilaitokset ovat olleet ja ovat edelleen merkittäviä paikkakunnallisia instituutioita, joten luulisi kaupunkilaisten kaipaavan niiden olemassaololta enemmän kuin vaikkapa sitä, että eri yhteyksissä toivotaan "opiskelijoiden elävöittävän kaupunkia, kunhan saadaan keskustaan lisää asuntoja opiskelijoille". Kuten ihmiset lukevat mielellään henkilöhaastatteluja erilaisista ihmisistä, he haluavat tietää lisää myös siitä, mitä kaikkea siellä kampuksella ja mikseipä myös vaikkapa ammattiopistossa tapahtuu, sekä mitä mietteitä ja konkreettisempaa siellä kehkeytyy. Toki oppilaitoksilla on omatkin verkkosivunsa ja podcastinsa, sekä ne järjestävät joskus opastettuja kiertelyitä, mutta ne ovat enemmänkin brändin rakentamista ja ylläpitoa, missä motivaatiot ja kohderyhmät voivat olla hyvinkin erilaiset. Presidentti Stubbin vierailu LUT:ssa sai aikaan useita artikkeleita ym., joista eräässä tunnistettiin sekin, kuinka etäällä LUT-yliopisto on ihmisten mielistä.
"Mitä presidentin vierailusta jäi Lappeenrannassa käteen? Ainakin paikalla oli paljon mediaa, mutta vielä enemmän LUT-yliopiston opiskelijoita ja presidentin vierailusta kiinnostuneita lappeenrantalaisia. Ehkä Skinnarilan metsiin bunkkeroitunut LUT-yliopisto tuli hieman lähemmäs tavallisia lappeenrantalaisia?" (Harri Manskisen uutisanalyysistä, 29.1.2025)
<-- kulttuurikokoontumisia
talous, vetovoimat ja päättäjyys -->